Nego, da vas pitam nesto...
Od prvog dana kako sam kombajn doterao u dvoriste, svi mi kazu da je nekako tih u radu, i da im sve sporo radi na njemu... Kad rucicu gasa pomaknem na MAX, leptir na pumpi dodje do granicnika i to je TO. Kolega godinama ima zmaja 780, i on kad da gas na iber mislis da ce sita izletjeti van iz njega, ali mu nista nije bilo do nekidan dok nisu uvodni lanci pukli.
nego, citam ja tako u uputama od kmbajna da bi se trebalo prije svake sezone utvrditi da li prijemni biter ima ispravan broj okretaja (nesto oko 850-900 u minuti, ako se dobro sjecam), a to je kad motor ima na iberu 1850o/min, jel tako?
Na koji nacin da ja utvrdim jel se moj kombajn vrti sporo, il se klegin vrti prebrzo? Kazaljka u kabini mi pkazuje okretaje bubnja, al mi to apsolutno nista ne znaci, jer to nije fiksna velicina, a na prijemnom biteru opet nemam nikakve mjerne uredjaje, nit imam obrtomjer motora u kombajnu.
Koji je najlaksi nacin da ovu dilemu rijesim, tj kako da utvrdim na koliko mi se okretaja vrti prijemni biter u vrsidbi, jer to u uputama nigdje ne pise?