Bubu, stos je u tome sto ja u nedjelju onu drugu idem kod Ujaka u goste. on bi mi to sve pokupovao da se ja ne moram voziti 2 puta do srbije i nazad. e sad, on zivi u BG, a ima i na selu kucu, pa mi pase i neka trgovina iz BG i okolice... A ako nista drugo, provozat cu se i taj drugi put, pa se vozikati okolo dok ne nadjem.
Maticu, radjena je osovina na prijemnom biteru prosle godine i majstor mi je rekao da on nema gdje ponovno zakaliti osovinu i da ju je jako polako vario da ju ne pregrije. nije mi davao nikakvu garanciju i tako je na kraju i bilo, osovina je izdrzala soju lane i ovogodisnju zetvu i vise ne moze. varijatorske remenice se sudaraju jedna s drugom... NITKO ovdje ne zeli raditi takve stvari, jer navarivanjem jako omekane osovinu, pa se ona mota tokom rada i na kraju pukne. Kaliti sve nose u Zagreb koji je nekih 160-170km udaljen pa ne znaju koliko da ti racunaju takvo sto...
Osovina bubnja nisam ni znao da je losa, dok mi nisu pukla sva tri ona dugacka sarafa od jednom (osovine fali 5mm skroz okolo, sto ce reci da je tanja 1cm nego sto bi trebala biti...) Sva sreca pa su pukli na razlicitim mjestima, pa se nisu tanjuri varijatora rastavili. Da su se rastavili, ona velika opruga direktno odbija koljeno s kilera i eto mi jos 200€ stete. Imam super srecu da je jedan dugacki saraf izletio ni sam ne znam kako kraj tog koljena od kilera i samo je zaderao gumeno crijevo za vodu...
Osovine moram kupiti nove, koliko god da bile "kvalitetne" jer su garant bolje od ovih koje sad imam. Plus osovina, cu jos uzeti i 4 glavcine za diskove varijatora, a ni to nije jeftino, pa kajle, novi lezajevi kad se vec sve vadi van, pa mozda i sinje bubnja i tako, nakupi se toga...
Jos jedno rjesenje imam, da nadjem dobre polovne osovine, znam covjeka koji rastavlja zmajeve i ima djelova cjelo cudo, al tako sto mi se bas i ne kupuje polovno...