Zmaj berači kukuruza

Kućišta su livena i nebi trebalo da neko pukne,kod mene na 222 su ležajevi bili u originalu bez čaure za zaključavanje ,već nekoliko puta menjane i gume i ležajevi i nijedno nije puklo.

Koje gume za valjke da uzmem, da li u Rumi ili negde drugo ima za kupit da bar upola traju kao ove fabricke?
Covek mi rece da promenim samo one koje su najblize na koje najvise kukuruz dolazi one dalje dzaba kaze menjat ,ako ste me shvatili

I mi smo uzeli za Sip-a M&Z gume, sutra ih trebamo preuzeti.. Koristimo ih vec 10-ak godina, odlicnw su gume..

Mislis da su oni bitniji od guma???

Jel ih nema na stanju, gotovih
Mi smo ga zvali prije mjesec dana, dan nam ostavi. Nismo imali vremena da odemo.
Ne bi se slozio za nokte. Oni se po pravilu koriste za hibride koji se tesko perusaju. I kad beres svoj kukuruz i pazis na vlagu kad beres, 25-27% mogu da se koriste. Kad radis uslugu, a kukuruz padne na 20% i manje vlage, tad nokti krune kukuruz kao kombajn..

Hmm,krune i ne krune i ja sam tako mislio u startu.Gledao pozadi bas dosta puta dok ga cisti,nece nokti tek tako da ga nacnu osim ako ga gume suvise jako pritiskaju.Hoce na kraju valjaka malo vise da krune jer se cesto zaglave komadi tuluzine koji zaustave protok klipa dok ne stigne drugi kukuruz da ga pogura u elevator.Ja sam na svojim beracima dosta eksperimentisao i najbolje mi se pokazalo da na samom ulazu budu svi nokti na metalnim valjcima jer tu i ulazi najprljaviji kukuruz.Od polovine pa dalje ka elevatoru svaka 2 rupa se ostavi prazna.Kad je kukuruz prezreo najvise se kruni i nacne prilikom udara u otkidacke ploce,zatim tako nacet krune ga po malo i valjci.Klip koji udje ceo bez ostecenja uglavnom tako i izadje sa komusackog stola u elevator.

Jel ima neki poseban postupak za vadjenje onih "drvenih cepova" gde su bili ti nokti i kako postaviti nove , nista to nisam radio dosad tako da mi to dodje prvi put za menjat
,

Na koji nacin (neko ko je vec radio) skinuti kuciste zajedno sa lezajem sa valjka sa one strane gde je elevator, imal neki nacin da se lakse to uradi kad je zapeko lezaj? Za radapciger nema mjesta, tri sam skinuo pomocu cekica i pajsera ali ovi sto su zapekli tesko da cu na taj nacin skinut a radi se o valjcima na komusackom stolu, menjam guimce , Zmaj 223

Kod postavljanja guma na valjke, koliko treba ostaviti prostora za onaj metalni dio kad na kraju stisnem gume presom da ubacim stift? Jel dovoljno za onu rupu, ili treba vise?

Pozdrav skinuo sam otkidacke valjke,ali na zalost nisam slikao kako stoje,ako moze neka slika kako trebaju da stoje ba ih namontiram,nema nigde na netu da se nadje,zmaj 214

Nazad
Vrh