Zmaj berači kukuruza

Donja remenica (mala na tarupu a proveri i gornju mada retkost) ti je potrošena pa remen nenaleže dobro i dolazi do proklizavanja i grejanja.Za te remene iz jednog dela mora dobro da ima naleganje da bi radio posao dok remenje iz delova naleže bolje zato što su zasebni, remenje vremenom napravi riseve, kanale na remenici (što se može osetiti pod prstom) te novi remen nemože da nalegne dobro.
 
Resenje je ili nova remenica ili kupit tri remena, jel da?
Iako sam ja vec kupio novi trostruku remen (30 Eura) a da sam kupio 3 pojedinacna izaslo bi me duplo jeftinije
Bas cu cim prije proveriti stanje donje remenice a sadasnji remen je vec pomalo pohaban i na mestima pukao da se svetli kroz njega,zato sam i kupio novi na pocetku sezone
 
Ima li neko u blizini polovan eliminatorski valjak za z214 na prodaju? Ili zna neko nekoga ko trguje sa polovnim delovima za berače?
 
Gde bi se mogla naći ona četvororedna remenica na centralnom kućištu za z222. Pitao na dosta mesta i nema a problem i što je sutra nedelja pa dosta njih i nerade. Neki predlog ako neko ima bio bi dobrodošao.
 
Nije ta to je dvoredna a meni treba četvororedna koja pokreće šestougaonu veliku i na drugu stranu pokreće mali elevator i eliminatorske valjke
 
Hvala. Nema ni kod njega, bar da ima neki strugar kod nas danas da hoće da radi lako bih ja to rešio.
 
Imam berač zmaj 214 visoki sa hidrauličnim kipovanjem bunkera. Kupljen je nov i od tada je kod mene (msl otac ga je kupio). Da li to neko kupuje i koliko ce kreće cena za ovaj berač?
 
Svaka roba nadje svog kupca,tako će i to :ppozdrav:
A cena...pregledaj malo oglase,pa odredi cenu prema stanju berača
 
Da li mi neko moze poslat na PP sliku- nalepnicu od onog zadnjeg lanca sto pokrece glavni elevator cini mi se i zvezde i jos sto sta sa beraca zmaj 223. To je onaj lanac na zadnjem kraju beraca ispod zadnjeg zastitnog lima a nalazi se iza onih remenica i ide preko najmanje 5 lancanika,nemogu da skontam kako i kuda sve ide taj lanac a rastegao se i spada mi dvaput u pola sata te ga mora prekovat ali ne umijem vratit a na mom bearacu nema onih nalepnica sto pokazuju kuda idu lanci i remenje kad se menjaju.
 
Zasto kad udjem u redove i krenem sa branjem pomalo mi se cuje kao zvuk lezaja da pomalo hukce nije taj zvuk ravnomeran nego sa kratkim prekidima a cim izadjem iz redova a kardan vrti istom brzinom nema tog zvuka.
Pokusavo sam da berem samo jedan red i utvrdio da se cuje kad berem krajnjim redom.
Kako da odgonetnem koji je od lezaja pri kraju ili odakle vec taj zvuk dolazi
 
Zasto kad udjem u redove i krenem sa branjem pomalo mi se cuje kao zvuk lezaja da pomalo hukce nije taj zvuk ravnomeran nego sa kratkim prekidima a cim izadjem iz redova a kardan vrti istom brzinom nema tog zvuka.
Pokusavo sam da berem samo jedan red i utvrdio da se cuje kad berem krajnjim redom.
Kako da odgonetnem koji je od lezaja pri kraju ili odakle vec taj zvuk dolaz
Da li je beraču radjen nekad generalni remont?Uglavnom se radi sa punoletnim mašinama pa netreba da čudi ako se čuju svakakvi zvukovi,elem ili teraj dok nešto nestane ili kući pa u remont treće nema :ppozdrav:
 
Nazad
Vrh