grunt
Član
Na gvozdenim valjcima sam izmenjao nokte koji se utisnu u drvo u valjku,i dobio sam odlicno komusanje,jos cu ove sezone da promenim gumene valjke i mislim da ce brati cisto i po suvom i vlaznom u pitanju je zmaj 222
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mora mu se dati nagib,Tako je kod berka,ako mže nagib radnog stola da se štelujemica967 je napisao(la):Nisam siguran da ce to moci da se izvede,kukuruz nebi mogao da klizi lako kroz komusackisto i doslobi do zagusenja
tačno ali samo gumene rolje najbolje čiste,pod uslovom,normalno da nisu pohabanegrunt je napisao(la):Na gvozdenim valjcima sam izmenjao nokte koji se utisnu u drvo u valjku,i dobio sam odlicno komusanje,jos cu ove sezone da promenim gumene valjke i mislim da ce brati cisto i po suvom i vlaznom u pitanju je zmaj 222
odmah menjati valjke(nisu baš tako jeftini),ipak se ti valjci šteluju,kadaih skroz raširiš onda najmanje krtoga ide u berač a kada su letve šire u donjem delu lakše prolazi tulaj i manje se zaglavljivaju klipovi.Moj ortak sa kojim radim godinama večito mi je govorio da tako treba da uradim a ja mu do skoro nisam verovao jer imam knjigu od šenpetera gde sve lepo piše,to ti je posao od 15 minuta i videćeš da će biti manje zastojaimt560 je napisao(la):ma i ja sam mislio da su noževi pa sam njih naštelovo ali ipak nisu oni. jedan član foruma mi je reko da su mi vjerovatno valjci potrošen i baš sam danas njih pregledo i vidim da se svaka ivica istošila minimalno 1 cm pa je vjerojatno do toga. iduće sezone mjenjam valjke pa se nadam da ću s tim i sve svoje probleme riješit jer mi berač nema nikakvih kvarova osim eto toga gušenja koje više šteti meni nego njemu. ipak hvala na savjetimamica967 je napisao(la):Treba podesiti kontra nozeve tako da na kraju berackih valja zazor bude sto manji, u slucaju da su kontra nozevi na tom mestu istroseni zyzamenite ih novim.,takodje treba proveriti dali je remenje za pogon ispravno i dobro naspanovano.
galki je napisao(la):sta ti nazivas rolje jesu to komusacke gume?
[/quote To su uvlakačke rolje,koliko sam shvatio to te muči a one se menju samo ako ih pokrješ ako slučajno uleti nož...
ja sam to prošle godine odraddio i extra branjegrunt je napisao(la):Na gvozdenim valjcima sam izmenjao nokte koji se utisnu u drvo u valjku,i dobio sam odlicno komusanje,jos cu ove sezone da promenim gumene valjke i mislim da ce brati cisto i po suvom i vlaznom u pitanju je zmaj 222
e daj mi molim te reci samo svoje štelovanje? jel ga šteluješ kataloški tj. okidači valjci 26mm, a ploče 34 i 40mm ili imaš neke svoje mjere koje koristiš i sa njima puno bolje radigrunt je napisao(la):Meni je svanulo posle tih niktiju kombinacija novi nikti nove gume na valjcima,sve naspanovano odkidacki valjci nastelovani ostar tarup,ostri nozevi pored odkidacki valjaka u sustini nema tu puno filozufije govorim za zmaja 222 samo mu daj ono sto trazi i to je to redovno podmazivanje uvek moze da nesto iskrsne masina je to.
Reci ti nama sta tebe konkretno muci?imt560 je napisao(la):e daj mi molim te reci samo svoje štelovanje? jel ga šteluješ kataloški tj. okidači valjci 26mm, a ploče 34 i 40mm ili imaš neke svoje mjere koje koristiš i sa njima puno bolje radigrunt je napisao(la):Meni je svanulo posle tih niktiju kombinacija novi nikti nove gume na valjcima,sve naspanovano odkidacki valjci nastelovani ostar tarup,ostri nozevi pored odkidacki valjaka u sustini nema tu puno filozufije govorim za zmaja 222 samo mu daj ono sto trazi i to je to redovno podmazivanje uvek moze da nesto iskrsne masina je to.
koristim imt 560 a idem većinom 2 ponekad trećom ali kad je vlažan klas moram ićć prvom jer me ubi gušenje pa baš zbog toga pitam kako ga šteluješ. svi berači najčišće rade u vlažnom kukuruzištu a mene to ubi. dotezo sam i lance i mislim da nije do njih jer čim idem brže nakupi mi se nazad 10-ak stbljika koje nisu prošle do dna i odmah staje kompletan pogon hedera.grunt je napisao(la):Kojom brzinom ides i koji traktor koristis u branju?ja nikad nisam imao problema sa odkidackim valjcima a stelovao sam na njivi jer nemem taj katalog o stelovanju,nemogu reci hoce ponekad da zagusi ali to par puta u toku dana nista strasno.Moguce da te muce i lanci sto uvlace masu ako nisu dobro naspanovani nema branja.Jesenas sam stavio sve nove lance i samo gas!
to kod mene ovisi od visine klasa. znači ako je on visok ja heder dižem na maksimum a ako je onako srednji tj. niži onda ga držim od prilike tamo negdje na transportnom položajuMONTOYA je napisao(la):Reci mi koliko visoko dižeš "heder"?
mene muče okidački valjci koji ne propuštaju cijelu masu dolje i tu mi često glavi berač a to samim time znači usporen rad. ove sam godine odlučio i njih izmjeniti pošto mi je to jedini problem na beraču pa sam te zbog toga pitao jel imaš neke svoje načine štelovanja ili i ti kao i većina ljudi koje ja znam to radi kataloški.imt560 je napisao(la):Reci ti nama sta tebe konkretno muci?