Zmaj 141,142 Opšta tema.

Trebam da menjam lezaj one velike spirale/puza u zitnom hederu,levi,a vrv bih i desni odma promenuo.Jel te osovine na kojim se taj puz nosi su srafovima montirane na njemu ?.Gledam katalog delova,tamo nista nije jasno ,a koliko sam ja gledao to bi trebalo da isecem otvor u puzu da se odviju te osovine,leva ,pa i desna ako je budem skidao ?.





 
Poslednja izmena:
Imas otvore na puzu vec za unutrasnje.a za spoljne skidas taj veci flah...al je posle milina vracati te srafice...cisto da te upozorim da je dosadan posao.
 
Ja sam menjao taj levi sad u žetvi, ide to lagano, ali ne moze bez otvora u hederu izvadi se rascepka odvije ta velika matica ide sve napolje seger se skine.
Ako nema moras da mu napravis, ne moze drugacije ima velika matica koja drzi osovinu.
 
Da tu, ali ne baš baš odmah do ivice, kod mene je tu isti poklopac kao i onaj na sredi, na četiri m6 šrafa.
Trazim na netu sliku puza gde se vidi gde je otprilike taj poklopac ali nisam uspeo da nadjem da se bas lepo vidi
 
Evo otprilike se vidi na slici gde je. Jedino da kod tebe nije drugaciji sistem pa da se drzi samo na segeru, ne znam da li moze tako

a32beec1ba2845a22ca34c31ce685baf.jpg

cb699df0ba1ab0d642d5eb4acdfbb844.jpg

b966188ec014aef536a3c4f6a4b0520f.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Nema kod mene tu nikakvog poklopca ,ni sa jedne strane puza,to samo Zmaj fabrika zna kako su pravili.Od 3 zitna hedera ,mislim da mozda samo 1 ima tu neke poklopce ,moracu proveriti sutra,nisam obracao paznju na to nikad.
Svejedno lako se isece rupa,posle se izvari malo i to je to.Hvala na pomoci.
 
Poslednja izmena:
Ma moraš imati poklopce. Jedino da ih je neko pre tebe zavario (pretpostavljam da nisi prvi vlasnik). Treba da ima 3 ili 4 poklopca, 2 na sredini za unutrašnje ležajeve i pikap prste i 1 ili 2 na krajevima puža.
 
Ne mora imati. Mi smo imali puz koji nije imao poklopce i kome je leva osovina zavarena fabrički za puz. Kako, ne znam.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
 
Fabrički 100%. Mislim da je puž od univerzala. Osovina zavarena za čelo puža i onda sve zajedno za puž. Nema otvora. Mi iseki otvor, a unutra ništa.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
 
Nazad
Vrh