Zimsko oranje 2009

Ima jedan raonik kao rezervni, za nedaj bože.
Raonici su iz Temerina od Zelenke,stvarno su dobri i kvalitetni. :ppozdrav:

@Bubiša: :bravo: Odlično oranje. Neki dan sam sa fergusonom orao jednu bašču gdje je tlo gotovo isto kao kod tebe i probao sam sa fergusonom (IMT-533) i jednobraždnjakom orati drugom brzom. Ide no ipak mu fali 10-ak konja da bi to bilo to.

Plug sam samo uzeo na probu pa nisam hteo da ga doštelavam,zato topling stoji malo koso.
Treba na kolenastoj osovini da ga pomerim malo od oranja i onda bi bilo OK.Takođe trebalo bi i zadnje točkove malo da skupim da razmak između unutrašnjeg dela točkova bude 105 cm. ili bar približno toliko.

ja sam pre dva dana orao neku ritcinu pa da vam kazem kejs se telio sa dve brazde ali nije moja njiva vec usluzno pa je zato tesko.ta zemlja mora tako da se ore dok rit nema sansi.ja imam takve zemlje sto lici na gar ali nekad se tako nasekiram posto nece da se ore vec samo premesta ako me razumes,uglavnom u ugari i to mi zalepi zemlju na dasku

ovu njivu p:sam uzorao i jedna od najcudnijih njiva sto kod nas uobicajeno da postoji peskovita i ritcina na tako malom prostoru inace parcela ima 4kj i siroka je 250 metara.tolko sam se naokreco na toj njivi da nisam mogo da stisnem kvacilo a oro sam i 1kj na njivi pored.ali klinda oduzima vreme neverovatno uzoro bi za to vreme jos 3 kj da sam orao na 400m.
image-6F1C_4B081D66.jpg

image-6190_4B081D66.jpg

image-2104_4B081D66.jpg

zzivica je napisao(la):
parcela ima 4kj i siroka je 250 metara.tolko sam se naokreco na toj njivi da nisam mogo da stisnem kvacilo a oro sam i 1kj na njivi pored.

Ja se kod oranja trudim da što manje koristim kvačilo. Ako nema dovoljno prostora onda ostavljam za nijansu šire uvratine tako da mogu da se okrećem bez stajanja i vraćanja u rikverc. A hidraulik na 560 je najbolji deo traktora i čim povučete ručicu plug je već gore tako da mi ostaje samo da pravim krugove. Tu se više dobije na vremenu nego što se izgubi za još dodatnu brazdu - dve u uvratinama.

da je lenija raskopana i neravna,a kod te njive je brazda pod ostrim uglom nije pod 90 stepeni pa mi otezava svaki ulazak pa se ja tako nastiskam kvacila ali nije mi problem uopste da se ore.

jedan filmić za probu,ako uspe za koji dan biće još

:ppozdrav:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yeJ6H9KcNDM[/youtube]

Mislim na to izlaženje,inace meni su svi postovi O.K.,i niko mi nije naporan.Verovatno si mlad kad tako lako skaces.

aha :) pa ja neizlazim stalno van i da se vozam na plugu kao taj član Džoni :nono: to sam eto tako jednom da vidite oranje i gotovo...nije mi je bilo svejedno to raditi..ali ipak neki me vrag tjera da moram to napravit..inače ::lose::

Nazad
Vrh