Zimsko oranje 2009

kod nas vuku i 756 sa 539,ali ne duboko,da ustede ljudi,a sto ce da crkne ferdza za 2-3 godine nikom nista

zrine892 je napisao(la):
e becarino pa kako to da imas volje orati sa tim malim fergusonom uz silnih velikih i malih traktora ::namigivanje::

Eee moj mile ja sam na fergusonu odrasto i sa njim najviše volim orat. Sa velikima možeš orat kako hoćeš, no malog i jednobraždnjak treba znat uštimat i treba znat sa njim orat. ::namigivanje:: Neke stvari nemogu veliki poorati, tako da onda tu mališa nastupa. A što se tiče dvije brzade i ferugusona to može ići, ali samo plitko. Ili ako su zemlje jako lagane i onda opet u većini situacija mora ići 3. spora ako se misli orati dublje. Imao sam za fergusona plug John Deere okretač 2x10" sa kojim sam prašio strnjake i orao bašče. Taj plug je bio jako povozan tako da sam u dobrim uvjetima mogao orati 1. brzom na 20-ak cm bez problema. Za fergusona je 1x12"-14" i samo deri 1. brzom bez brige.

Jučer sam orao jedan komad na brdu. Bome bilo je par škakljivih situaciji. ::pomoc:; Na jednom djelu je zemlja tako teška da traktor pod prednjom vučom i blokadom na nizbrdici šlajdra i neide dublje od 15-20 cm.

ajmee bas je teska ta vasa zemlja... kod mene bi pevao sa tom snagom :D
Post je spojen: [time]1258565811[/time]

Dragan18 je napisao(la):
ajmee bas je teska ta vasa zemlja... kod mene bi pevao sa tom snagom :D
Post je spojen: [time]1258565811[/time]

Tu bi trebalo dovest Johny-a da vidi kako se traktor teli. :haha:

Da to je taj moj Lemken Opal 090-.

I ja sam danas zavrsio oranje. Lepo, al i teško 3 spora 558 sa 756.20. Svo vreme se mislim mićin ursus ore 5x10 coli. A kod ti traktori oru 2x14. E srećna zemljo.

evo kod mene se ore na veliko već tjedan dana nisam izašao iz traktora

[youtube]http://www.youtube.com/v/oG4InLjmA1A&hl=en_US&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b [/youtube][youtube]http://www.youtube.com/v/PgKP5e2Cfq4&hl=en_US&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b[/youtube]

bilo je i malo težeg oranja gdje se torpedo znojio sa dvije brazde - dubina oko 40 cm

SDC11741.jpg

SDC11742.jpg

Edited by N.A. malo sam pospremio post i ubacio YT tagove

KishRobert je napisao(la):
kreso kojom brzinom ga teras?
mislim 1.brza,2.spora....

3 radna (spora) , a kad sam orao za pšenicu na nekih 20-25cm išao sam u 2 brzoj i u tabli porao 10ha za 15 sati

@ zrine892

Prvo sam išao 6-tom sporom,to je oko 10 km/h ali nije lepo slagao zemlju više je bacao i preko brazde,pa sam posle išao 5-om sporom oko 9 km/h i onda je lepo slagao.
Što se tiče dubine,sigurnih 30 cm.

kreso je napisao(la):
3 radna (spora) , a kad sam orao za pšenicu na nekih 20-25cm išao sam u 2 brzoj i u tabli porao 10ha za 15 sati
beli zec 3.?

neznam kod mene nema naljepnica , reduktor desno dolje nasuprot rikverca , i u treću , mislim da je to najbolja brzina za oranje :sta:

:sta:
cekaj malo,sedis u kabinu i levu rucicu gde gurnes?
neverujem da se menjaci razlikuju bas tako drasticno!

:sta:
cekaj malo,sedis u kabinu i levu rucicu gde gurnes?
neverujem da se menjaci razlikuju bas tako drasticno!

ljevu ručicu stavim dolje desno (to su radne brzine) , dolje ljevo su transportne, i gore ljevo su spore , i gore desno su rikverci ,

zrine892 je napisao(la):
kreško si probao u prvoj direktnoj ? ja mislim da je prva direktna nesto brza od treče radne..
nije brža jedino ne zuji mjenjač toliko pa je malo ugodnije za uho jel , ali nismo mi tu da nama bude ugodno nego da se patimo :cool:
Post je spojen: [time]1258694417[/time]

Nazad
Vrh