Zetor

Samo da je motor dobar a u slucaju da i nije sve se da srediti i to ne za mnogo para. Uostalom imao si Zetora i znas otprilike cene delova. Od 6011 odskace, nebo i zemlja.
Ja ga imam vec 4-5 godina, placen 11.500 e ne trosi gram ulja ocuvan kako spolja tako iznutra. Prezadovoljan sam sa njim i u njegovom rangu je car. Ako vozim 2 koristim 756.2 a kad idem prvom 756.3. Setvospremac 2.90 vuce trecom ko da ga nema.
 
Mogu ja dati odgovor umesto tate, koliko je imao tacno rs neznam jer je sat bio stavljen nov na kom je bilo 5xx rs. Zadnje gume su mu Barum ‘94.god a prednje Mitas ‘04.god sto znaci da nije bas puno radio. A od kad je kod nas radio je oko 23xx rs. Jako sposoban traktor za sve poslove.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Obrati paznju da spremis dovoljno para. Ostalo na traktoru je sve super :)
I obrati paznju na emisiju izduvnih gasova, ako nam ga stvarno zavuku i zabrane upotrebu starih traktora zbog zagadjenja, onda bolje odmah kupi nesto novije da prelazi tu kriticnu granicu.

Koliko znam, euro 1 standard ide od 1993-1996 godine. Euro dva od 1996-2000godista. Posle ide od 2000 euro 3 ali to je vec misaona imenica..
 
Pozdrav. Zetor koji sam prodao bratu od ujaka ima problem. Ostao je zaglavljen u brzinama, on nije znao da ga odglavi, ali ga je odglavio nakon što sam mu ja rekao kako. Medjutim sad se čuje iz menjača neki zvuk, kao udaranje. Udaranje sa ritmom kako se dodaje ili smanjuje gas.

Kad stisnem kvačilo zvuka nema. Da li neko ima ideju šta bi moglo biti? Ostao je zaglavljen izmedju treće i rikverca.

Hvala!
 
Jel moze neko da mi napise oznaku semeringa i lezaja za prednji tocak, za zetor 5711?
Tu postoje dva lezaja. Treba mi oznaka veceg konusnog lezaja.

I da li ima potrebe i ima li mogucnosti da skidam ovaj deo gde naleze semering, ili da samo porucim semering i namontiram to nazad?
url=https://postimages.org/]
IMG-20200102-133405280.jpg
[/url]

 
U tebe je prednji most sa amortizerimai tu ima razilke u odnosu na stadardni most. Kod mene na 4911 je obični prednji most. Ležajevi točka su
32208 i 30305, a semering je 70x85x8. kod njega je semering na nabi gdje su ležajevi točka
 
Nemam prednje amortizere.
Mozda samo tako izgleda na ovoj slici ali ih nema.

Da li je za 4911 isto kao i za 5711? I da li skidam ovo na slici gde dolazi semering ili ne?
 
Ide ovaj deo koji se vidi na slici, tu stoji semering. Bas na ovom metalnom prstenu. Pa onda ide veliki konusno valjkasti lezaj u glavcini koja se kaci na ovu osovinu sa slike. Pa posle mali lezaj. Licno skidao.
 
Da li se taj deo sa semeringom okrece sa glavcinom ili je fiksan

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
 
Znam da služi da ne ulazi prašina i da ne izlazi mast kada se podmazuje ali ne kapiram na koju foru dihtuje kad stoji ovako kao na slikama
 
Pozdrav kolege, molim za pomoc.
Zetor 6211(rezervoar ispod kabine, nizi od ac pumpe) kada se ne pali par dana gorivo se vrati u rezervoar i ne moze da se povuce rucnim pumpanjem na ac pumpi. Upalim ga uz pomoc creva i balona koji postavim gore na haubu. Kad upali i stavim crevo od rezervoara dalje radi ok. Sta da pregledam na ac pumpi,gde moze biti problem?
Da li bi nepovratni vetil bio resenje za ovo?
Hvala u napred.
Pozdrav, ja imam isto 6211, najbolje ti je da stavis elektricnu ac pumpu i problem je resen. Em sluzi kao nepovratni ventil i namestis na kontakt i cim ga das odma ti vuce gorivo iz rezervoara i gura u pumpu visokog pritiska i ako traktor jos nije upaljen. Imacu te pumpe za par dana pa ako ti treba javi se.
 
Pozdrav ljudi.
Prijatelju je riknula radilica na zetoru sa 4 klipa... Gde bi mogla da se nabavi polovna?

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока
 
Moji rodjaci su išli direktno u Madjardku ili možda i Češku za novu radilicu. Doduše njihov je 12245 koliko mi se čini, mislim 2010 godište. Možda treba razmisliti o odlasku u Madjarsku ako tamo ima polovnih delova.
 
Ajde iskustva 5245-5211
Više mi se svidja duplak
Radio bi oko 1000h godišnje
Setva, balirka,košenje,freza,berač,kultivator,transport, verovatno bi dobio prednji utovarivač, i klimu



Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
 
Jedina mana mu je što je motor malo nejak za njegovu masu sa prednjom vučom. Znam lika koji ga dugo ima i radi baš te poslove sa njim i kao jedinu manu navodi motor, ipak je to tri klipa i oko 51-52KS i samo 2.7 litara zapremine a traktor je jako težak za tu snagu, oko 3100-3200kg. Ako nadješ mladji model sa Carraro prednjom vučom (ima ih, ovaj lik što sam spomenuo ima tu prednju vuču) dobiješ i odličan ajnšlag. Čak i sa standardnom prednjom vučom je sasvim solidno okretan jer je dosta kratak. Kod mene u selu ima dosta 5211 i 3320 (isti vrag, malo mladji i pumpa hidraulike naprijed), vrlo sposobni i izdržljivi traktori, ima ih desetak čini mi se.

Za poslove koje si naveo odlično se uklapa.
 
Nazad
Vrh