ok
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Čugi je napisao(la):Nisam ni ja, a još uvek nisam ni video Zetora sa multijem, iako ih ima kod mene dosta, kako Branko kaže 30% voznog parka su Zetori ovde. Možda stvarno nije greška i brzina mu je ograničena na 24, ne znam, sad me buni onih 18 u petoj
~Kiki~ je napisao(la):Multiplikator obrtnog momenta kako piše u uputstvu za uptrebu i multi-power nisu ni blizu isto . Naime multiplikator zvaću ga multi za korišteni stepen ubrza za 31% što bi za npr. prvi stepen značilo 4.55x1.31=5.97 km/h to bi značilo da ej ČUGI bio upravu, ali postoji jedno još da par zupčanika za 5 brzinu nisu isti za traktore sa i bez multija što katalog delova potvrđuje. No vratimo se multiju multi ne omogućava promenu stepena prenosa bez prestanka toka snage ka točkovima jer za to je potrebna posebna mehanika u menjaču i menjač mor biti menjač sa stalno uzubljenim zubima nešto kao sinhronizovan , a ne kao kod naših traktora sa pomerljivim zupčanicima . Kod multi-powera vozimo recimo 2 i hoćemo da prebacimo u 3 , damo komandu elektonika počinje da uključuje 3 a isključuje 2 , to se odrađuje sa paketima lamela ( multi se multi-power se recimo kod FENDA radi kao planetarni menjač sa još nekim dodacima klipno-aksijalnih pumpi i motora (ali to je vrh traktora)