Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
meyconi je napisao(la):Dali je moguce izvesti , i dali se dobija nesto ako se na Zetoru 6245 razbuse hilzne odnosno stave hilzne i klipovi od zetora 7245? Dali se time dobija na snazi?
Turbina treba podmazivanje, suhi filter na usisu, preštelavanje pumpe, i onda kad to sve napraviš radiš s traktorom dok klipnjača ne razbije blok, nesrunji mjenjač, pregrijava se pa opet nemožeš iskoristit max...meyconi je napisao(la):A ako se stavi turbina , jel je potrebno uraditi jos neke prepravke ili se samo stavi turbina?
Dali treba da se menjaju klipovi?
I koja turbina treba da se stavi , dali se gleda kubikaza motora ili nesto drugo?
Dali moze od auta naravno turbo dizela?
Kako se posle steluje bos pumpa , verovatno su potrebni drugi parametri?
Najzad nešto pamatno rečeno!Zbog tih 10-15 konja ne vredi uništiti original motor.Ima i jačih polovnih traktora.Teraj tako kako je, ako ti je slab kupiš jači i bok... Nekad se radilo s 25-tacima i svi bili zadovoljni..
telnett je napisao(la):Jasno, video sam te glave ali ne pasuju na c360 zbog precnika cilindra fi95, naslanjaju se na dhiznu
Izvinjenje za off u temi
Ja sa 30x16.9 špartam kukuruze već par godina bez problema!~Kiki~ je napisao(la):Na Zetoru imam gume 14.9x28 i bez problema sam špartao kukuruze . Za jedno vrem ću menjati gume pa me interesuje da li sa gumama 16.9x28 mogu špartati kukuruze (jer i od tih ima raznih profila) naravno da ne čepam .
Pa ima fabrički delovi, a menja se: klipovi, karike, ventili i sedišta ventila, usisna i izduvna grana, regulator u bosh pumpi, dodaje se hladnjak za ulje kod centrifugalnog filtera, i naravno turbina i auspuh za turbo model! Moje mišljenje je da je jednostavnije zameniti traktor za jači nego nabaciti turbo....vedran R.srpska je napisao(la):pa ako ti je dobar motor na 62xx a hoces da ga malo nabudzis turi brate turbinu na njega najjednostavnije i njmanje posla oko toga,a dobijes od 15 do 20ks u zavisnosti od turbine.
kod mene jedan u selu ima 7245 sa turbinom nesto malo manje od 90ks ima sad.
hvala ! 85g. 2900rs~Kiki~ je napisao(la):Baš lepa mašina , svaka čast !
7245 nemože da bude 92 godište, ako dobro znam onda su se već proizvodili 77xx~Kiki~ je napisao(la):Onda je baš očuvana mašina , pre bi rekao da je 92 pa naviše !