Zetor

Danas sam ceo dan prskao sa Zetorom. Posto je 539 vukao cisternu.
Ponovo sam odusevljen traktrom. Pustio muziku, prskao na 1300-1400 obrtaja nema buke I sto najbitnije ono rucno kvacilo kardana je odlicno za okretanje na uvratinama.
Dosada sam uglavnom koristio 539 zbog manje potrosnje Ali odsada cu definitivno sa Zetorom i u setvu i u prskanje. Jedino nisam izmerio potrosnju goriva to cu sutra.

Cetvrtom na1200-1300 obrtaja. To je nekih 8-9km na sat, ako sam dobro merio....

- - - - - - - - - -

Potrosnja na 25ha 18l. Radio je sedam sati za 25ha sa sve seljenjem po ataru.
Potrosnja je odlicna nakon remonta bosh pumpe. Ali zato ne vuce kao ranije.
Pre remonta je mnogo bolje vukao, pogotovo u transportu, ali je zato mnogo trosio.
Videcemo kako ce se pokazati u setvi.

I kod mene je 539 otišao u penziju otkad imam 6211 za lake poslove. Zetor manje troši iako je teži, okretniji je iako je gabaritno veći, a o udobnosti da ne pričamo. IMT je nešto sporiji pa u vožnji troši više, kod kultivacije šlajfuje i bude mu teško pa treba više gasa, nizak je i uzak pa imam problema s gaženjem u povrću...

Dobar je 539, sve je na dohvat ruke, moj je bez kabine I to mi bas odgovara za povrsinske radove osim za prskanje. Za vece IMT traktore je izmislio svet. Ada mi se mozes posreci uskoro pa zamenim za 5911.
A da li imas vibracija na volanu ili je to na 6211 bolje odradjeno?
Kod mene na 6011 ima I ja 577 je bilo. Dok na 539 nema toliko.
Samo kad bi imao dve brzine kardana I brzi rikverc.

Neznam, 539 je za mene jad od traktora... Jako, jako puno sam radio s njim, preko 1000 sati godišnje samo u lakim poslovima. Naprijed gdje ga motaš je težak, nazad gdje vuće je lagan, u svakom poslu šlajfuje a imao je radijalne gume. Mali ajnšlag, težak volan, na svakoj uvratini moraš isključivati kardan, mali izbor brzina, nepouzdana hidraulika male nosivosti, rikverc prebrz, masti na sve strane i dosta troši za posao koji uradi... Na 5011 je bilo vibracija na volanu, imao sam onu kuglu za motanje i stalno je zvrndala, tu istu kuglu imam sad na 6211 i ne čuje se. Razlika je u tome što x211/45 imaju osovinu koja ide od kola volana do puža iz dva dijela, s gumenim ublaživačem između njih. Kod mene je još i servo volan...

Ja sam vec pisao da IMT i Zetor nisu za poredjenje. Ako se uzme u obzir isto godiste, ista snaga. Ali uglavnom krene rasprava pa onda pokusavam da se drzim sa strane.
Cak je 539 najbolji IMTov traktor.
Mozes da zamislis kakvi su ostali.

Pozdrav narode
Da li neko ima ideju gde bi mogla da se nabavi neka kabina za 2511, polovna? I ako znate od kojih modela bi se uz neke sitne prepravke mogla staviti?
Prelistao sam sve oglase ali nema ničega... Video sam par stranica na facebooku ljudi prave nove kabine, ali to mi sad nije opcija pošto su cene uglavnom više nego što sam platio traktor..

Selo pre Grachca iz pravca Kraljeva ka Vrnjackoj banji, pored puta stoji neki Zekan.. zna li ko kakav je? Vidi se doterano...

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Sa danasnje setve. Potrosnja 3,5-4l po ha. Treca na 2000 obrtaja. Kakva je potrosnja kod ostalih traktora u setvi? Ako se dobro secam 539 mi je trosio 3-3,5l po ha.
A prasina katastrofa, a skinuo vrata zbog vrucine.
U ovakvim uslovima bolje da je bez kabine....

Zetor posle farbanja prvi put u mali posao kod rodjaka
d7c326d919318a7f30e6f63b276e425f.jpg
3ebe927743a53254c27d87b3586a95ee.jpg

ed5b04c3b5febe4a3f78894387d292f3.jpg

fdc57f68b17be2e742eb84002d257248.jpg

Manjevicu,da li si probao da sejes cetvrtom na 1600,1700 obrtaja tako ja sejem mada su mi gume 14 ?

Kardan,sve je super samo tu potkovicu okreni nagore I zakreni udesno,ovako ti sreca ispada.

Sta moze da bude kad mi prednji tockovi samaraju levo desno? Uradio sam prednji trap (lezajeve, caure,rukavce,spone) i sve je bilo u redu sa starim gumama. Kada sam montirao nove prednje gume pocelo je da se desava.

Nazad
Vrh