Pa to i ja kapiram, gledam svi čekaju avgust da orezuju a ja nisam tu video nikakve logike, vidim rodne grančice što rastu bočno su ostale male pa pomislih brže bolje da ja capnem ove vodopije da dam šansu tim rodnim da izađu...
Recite mi samo da li je pravilno, drveće koje je još malo sam ostavio po te dve bočne vodopije na neku visinu, skratio ih za trećinu recimo, jel se tako formiraju noseće grane ili iz toga nikad neće izbiti plod, znači ima ona srednja što je kao nastavak grane a ima i po dve koje izbijaju bočno ali odmah kreću uvis, te sam samo skraćivao...
Jbg ne znam puno, prva mi je godina da sam sve radim pa još učim ali volim da čujem i razlog a ne "treba u avgustu", tako da sad kad znam zašto se to radi znaću ubuduće i kad i kako treba da se radi
Slomljenih grana nemam, nema ni bolesnih

pa prosto ne znam dal šta i da orezujem
a i uostalom, ovih 50 drveta kajsije mi je za vežbu, ove godine sam od njih uzeo ni 200 eur kad odbiješ i rashode, gde su dani rada u voćnjaku, a prosečna cena za kilo mi je bila 79 dinara što nije loše, tako da će da mi služe da se vežbam dok mi trešnje ne porastu, ne gledam ih kao neku zaradu...