Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Gradsko momče, dovedi prirodu na svoju njivu, pa neka ona radi umesto što dosađuješ komšijama.eee, kako ne saznadoh za ovo zeleno đubrenje ranijedeluje mi zanimljivo, naročito ako ne mora da se ore i slično, jer nemam tih mašina i alata, pa stalno moram da cimam komšije, a voleo bih ipak da nešto radim na toj njivi kad je već imam, iako sam iz grada.
evo situacije ukratko:
imam jedno manje parče zemlje koje je bilo pod kukuruzom, koji je obran i sklonjene stabljike, tako da su ostali samo oni šiljci da vire iz zemlje... onda preorano, pa sam pola od te površine pretanjirao (naravno ne ja, nego komšija) i usitnio i na tome je posejan grašak i luk. A druga polovina stoji onako u velikim džombama.
Moje pitanje je: da li mogu sad, kad već nisu niske temperature i nema snega, preko tih džombi da posejem nešto što bi izraslo do proleća i što bih mogao da oborim pre sejanja kukuruza? Raž možda može da se seje i zimi, ili? Stvarno nemam pojma!
Ako je kasno za zimsko sejanje, da li onda da usitnim tu zemlju u proleće, pa posejem nešto tipa sočivo ili grašak, pa to okosim i ostavim na zemlji, pa onda sejem kukuruz ili neko povrće sadim tipa paradajz, paprike i to...?
Baš bih hteo ovo zeleno đubrenje da primenjujem i da ne orem, ali kako da započnem, to mi je sad problem!
HVALA svakom strpljivom, ko nađe vremena da odgovori meni, neukom gradskom momku, sa njivom![]()
Gradsko momče, dovedi prirodu na svoju njivu, pa neka ona radi umesto što dosađuješ komšijama.
Posaditi bagrem na 1.5mx0.5m i za 10 godina uzme velike pare za stubove a za ostatak kao ogrevZanimljiv predlog! A na koji način da se realizuje?
znam, to i planiram... ali poštp je ovo tema zeleno djubrenje ja sam pitao za savet šta da posejem rano u proleće, recimo početak marta, kraj februara možda čak, pa da pokosim, da mi služi kao zeleno kao djubrivo, pre nego što dođe vreme za sejanje kukruza. Ali, već sam odlučio da to bude raž... valjda je okPonovo kukuruz.
slačica, uljana repica, durak, bela detelina, vučja trava.Lala.si a to su?
Zeleno ĐUBRENJE, znači nije potrebno, đubriti đubre, postoje neke stvari za bržu razgradnju i ti ti je to.nesto u ovu temu nisam bas dobro razumeo.dali vi kad posejete uljanu repicu ili grasak sali bacite djubre il ne?i dali kad sejete kukuruz posle bacite djubre ili ono sto je zaorano to je djubre?