Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko ja razumijem da mu je njiva vlazna. Sta ce sjetvospremac napraviti u vlaznoj zemlji? Samo vece blato... Ako je prosusen gornji sloj moze ici cime god zeli. NJiva je bila pod vodom, nabijena je i vlazna. Da bi sjetvospremac ili drljaca radili ista, mora se gornji sloj prosusiti. Po vlaznom mrljati nema apsolutno smisla...
Zito se u jesen sije koliko ja znam...
Hvala mnogo svima!Sto kaze Momo podrazumeva se da cu sacekati da se gornji sloj prosusi ali ne mogu da cekam da budu idealni uslovi za pripremu jer bih onda izasao iz optimalnog roka, kasnio bih mnogo sa setvom, tesko ova zemlja gubi vlagu u dubini!Moracu da nadjem balans izmedju vlaznosti zemlje i nekog podnosljivog roka za setvu
.
Mislim da kolega landini kada kaze zito u stvari misli na kukuruz!!!Sto se tice razbijanja grudvi sa valjkom to u ovoj zemlji nije moguce, ako se grudve naprave nema im razbijanja dok ne padne 50l kise pa onda ugreje sunce i tako jedno 2,3 puta e tada se tek razbiju, zbog toga je bitno da se ne vadi blato iz dubine!
Danas popodne malo da probamo.