Zatvaranje zimske brazde

5729bea106fa66f8ff79ac5ef7253385.jpg

Moja mašinerija za zatvaranje brazde. Posao od juče, parcela je relativno kasno poorana, ali je išlo fino. U planu je setva lucerke pa se nadam Baba Martinoj pomoći oko rešavanja ovih sitnijih grudvica.

Poslednja izmena:
Pa sta toliko radite po radionicama. Meni ostalo samo da pretresem pneumatsku sejalicu i zamenim jednu oprugu na spremacu....
Ja sutra planirao u zatvaranje brazde, ali je pocela kisica...

Ja danas video jednog prijatelja da se vraca iz atara, zatvarao je obicnom drljacom bez rotora. Kaze nije se lose uradilo, ali ima na nekim njivama je jos vlazno ne bi moglo spremacem.
Nikako da sastavi kod nas 3-4 dana bez kise. Ja cu sacekati povoljne uslove za rad spremacem pa makar u martu da ne napravim dar mar.

Pa sta toliko radite po radionicama. Meni ostalo samo da pretresem pneumatsku sejalicu i zamenim jednu oprugu na spremacu....
Ja sutra planirao u zatvaranje brazde, ali je pocela kisica...
Ja imam da zamenim malo više opruga na spremaču... zato provodim toliko vremena u radionici.

Kad imate spremac zahvata pola Backe. Mi oko rusa smo dosta vremena proveli. Ali odmah i prskalice se spremaju. Kasnije nema vremena.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Ne znam, ali ja to jos ne bih dirao. Malo je to jos vlazno, bojim se da se korovi ne uzjogune pa da posle ne bude problema.

Nazad
Vrh