Problem stajnjaka je uzasna matematika u kompletnom stocarstvu.
Pre, ili kasnije, nedostatak stajnjaka će pokazati svoje rezultate. Pa onda će se videti prava matematika.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Problem stajnjaka je uzasna matematika u kompletnom stocarstvu.
Stajnjak koristim ali i mineralna đubriva.
Oko te matematike jedino je stajnjak cista zaradaOd kad smo rasformirali mlecno govedarstvo (zbog iste matematike) a navilki da torimo godisnje po 5-6kj. Presao sam na robnu razmenu, ja ljudima baliranu slamu, oni meni stajnjak, njima dobro imaju dzabe slami bez muke, a ja i dalje torim svoje njive... Ove godine dopremljeno 4000bala na 4gazdinstva +nas mali tov junadi, opet ce se ispostovato kvota od 6 do 8kj. nadjubrene zemlje
Sto se tice zatvaranja brazde, dok sam jutros izvukao spremac, podmazao, pripremio, uhvarti me pola10 a u 12,30 razjuri me kisa sa uradjenih 18kj. Inace jako se lepo radilo, ne hvata zemlja ni malo a nema ni prasine, idealni uslovi, a u ataru zive duse! bas cudno za ovo doba rodine![]()
I to u 8 parcelaZa 3h si uradio 18kj pa kakvu ti to aždaju teraš prosek 10min/kj![]()
I to u 8 parcela6m je spremac, jedan krug oko 6-7min to ti je 12m uradjeno a kod nas je 1kj 15m.
Jeste za njega, mislim da smo ga izvagali na 1400kg. Da se razumemo, ne mogu ja ovu strvinu ni da vucem brzo, idem 3rang 3brzina na 1800 obrtaja to je nekih 10km/h, merio sam veceras tacno 6min. krug.Jel taj od 6m za 1221, koiko je težak taj spremač?
Rizican potez da ti brazda bude ne zatvorena do aprila, ako mart bude suv ode tvoja vlaga u nepovrat zbog 2l nafte.Evo jedna od jutros.Prekidam sa radom.Razlog je sto cu pre setve samo baciti djubrivo i jednom ovako proci.