Zatvaranje zimske brazde

Ма какво задње стакло наопако то је код меме блиндирано ја сам мислио на она бочна стакла

Ne razumem traktor sa kabinom a otvara se sva stakla da sto vise prasine ulazi u istu ...Nije mi jasno,jel to neka navika ostala od malih traktora i traktora bez kabine pa se ceo dan boravi u prasini ili sta je u pitanju ?.
Ova je bila prva parcela kad smo poceli pa smo podesavali dasku a da vidis kako daska radi moras da gurnes glavu malo van kabine. Na snimku se vidi da je posle bila zatvorena zadnje staklo jedino sto je na snimku to prvi kadar.Ali u svakom slucaju hvala sto se brines za moje zdrvlje.

Ja sam danas pripremao 20 ari za prolecni jecam ispalo je odlicno.
Ako ne bude kise sto najavljivaju u ponedeljak nesto u prolazu precicu sva oranja jednom, deluje da je sada pravi tajming.

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Oranje možda i može,ali gruberisano ni u snu.Danas išao malo u obilazak.Kodmene sve gruberisano,planiram oko 20-25 februara sve preci jednom setvospremačem na nekih 5-7 cm i to bi bilo to.Posle setve odma total.I naravno setva čim vreme dozvoli,ne gledam datum.

Oranje možda i može,ali gruberisano ni u snu.Danas išao malo u obilazak.Kodmene sve gruberisano,planiram oko 20-25 februara sve preci jednom setvospremačem na nekih 5-7 cm i to bi bilo to.Posle setve odma total.I naravno setva čim vreme dozvoli,ne gledam datum.
Kako ti se pokazalo gruberisano, jel bude dovoljno jedan prohod spremacem, sta sejes od kultura, da nije malo veliki rizik sve gruberisati

Nemam plug 4 god.nit mi treba na placu!Kukuruz,soja,suncokret.Jedan prohod bude kao 3 prohoda na oranom.Imam paker valjak na gruberu,i to odradjuje posao onako kako treba.Još da su segmenti u tri reda a ne u dva kao što je kod mene,e to bi bila prava priča.Ali renutno nema se za nešto ozbiljnije!

Da li bi valjalo krenuti u zatvaranje vlage jer po svim prognozama kiše nema ni u najavi?
ja jucer zapoceo i danas zavrsio zatvaranje brazde..skoro sve 2x tragom

evo ja sam ostavio cca malo manje od pola jutra gruberisano i pokraj orano i puno vise mi se prasilo na gruberisanom, a isao sam istu brzinu i orano i gruberisano (u pitanju strnjak, oran odnosno gruberisan u 11mj)

Najvazniji su tockovi. Ako su dupli , popusten pritisak ,laksi traktor , moglo bi. Za obicne tockove jos je rano . Probavao danas zbog neceg drugog pa vidio.
Dobri brisaci tragova mnogo znace

Ja sam danas probao i zavrsio jednu parcelu blizu sela,razrivano jesenas ,dupli tockovi,ide odlicno,ali do kanala gde ima malo zbunja ,tj senka na zemlju,tu je bilo vlazno i lepilo je malo na rotore.Ovo je niza, teza zemlja,ali nije lepljiva inace,sutra probam na laksoj,ali mnogo lepljivoj zemlji,videcu kako ce se raditi.

Ja ne znam sta ste i do sada cekali.Ja moje presao jednom sad ide urea a sejalica ceka niski start.
Sejacu ne dam da izadje iz traktora tu danjiva i Nociva jer mnogo gubi pri ulasku u makinu.....

Danas pored firme, Novi Sad Klisa, zatvarao jedan traktor sa roto drljacom i nekim valjkom nazad. Izgleda bas suvo.
Pre toga je podrivano jesenas.

Mislim da je ovo zvanicno najsusnija zima od kad se prati...

Ko pise zna sigurno

Osim minusa kojeg ove godine ima napokon,sve ostalo uzas

Sto se tice jarih kultura vec vidim propast ozbiljan

Kod mene ima dosta vlage, nije još za drljanja, ovaj što radi sa Rd možda nema drljaču, ili nema puno zemlje, i ja sam radio sa Rd kad nisam imao drljaču a i nemam puno zemlje.

Nazad
Vrh