Zatvaranje zimske brazde

Radoslav je to ipak digao na drugačiji nivo, i radi to dosta ozbiljno i profesionalno... Ja opet to radim samo iz zezanja, glupiram se, snimam telefonom, ne editujem snimke, hoću reći ne ulažem ništa, ni ne trudim se, tako da šta će meni lajkovi i sabovi, šta bi ja s njima,.. Da ih ima više onda bi se morao uozbiljiti, i onda više ne bi to bilo to...

A što se tiče Arne, e tu se već ne bi bunio.. Mada korak po korak.. Prvo 892 jedan, pa polako... Da ne preskače o redosled... 😊

Radoslav je to ipak digao na drugačiji nivo, i radi to dosta ozbiljno i profesionalno... Ja opet to radim samo iz zezanja, glupiram se, snimam telefonom, ne editujem snimke, hoću reći ne ulažem ništa, ni ne trudim se, tako da šta će meni lajkovi i sabovi, šta bi ja s njima,.. Da ih ima više onda bi se morao uozbiljiti, i onda više ne bi to bilo to...
Da si ozbiljan ne bi mi ljubio komsinicu u komentarima.

Ne bi.. Ne bi lupetao galebovima, o vrani ili cisterni na uvratinama.. Ne bi zezao mileta.. Ne bi psovao jer sam bio besan što su mi maznuli pivo.. I ko zna šta još...
A ko zna šta nas sve čeka...

Ja sam juče gledao kako je moj komšija istanjrao oranja (strnjika preorana). Nije loše ali ima i krupnih komada. Ja sam ostavio da krajem ove nedelje ipak udjem i prođem prvi put spremačem. Razmišljam se samo da li da skinem prednju dasku ili da je podignem maksimalno na gore (ako može). Lakše će biti traktoru da vuče i ne mora sad u prvom spremiranju bas da bude ravno. Ali prvo ću probati da vidim kako ide pa ću na osnovu toga odlučiti kako ću dalje.

Daska ima više smisla sada nego kasnije.
Pusti je tek da grebe po neravnom. U drugom prohodu je digni gore i onda samo gas. Ne znam kakva je zemlja tu ali tanjiraču izbegavaj u oranju

Danas ako da bog zavrsavam tanjiranje, ide odlicno, malo tvrdo povrsinski zakacila je izgleda kisa posle oranja.Od sutra bacam djubrivo i bice samo jedan prohod drljacom da zatrpa djubre i da malo promesa zemlju a finis ostavljam pred setvu, ovde ako se sada mnogo usitni i bude dosta kise kasnije onda postoji veliki problem za setvu ali ako se odradi gruba obrada onda bude idealno kako god vreme da bude.
IMG_20210301_155255.jpg

IMG_20210301_155243.jpg

IMG_20210301_160918.jpg

Ja sam moje zavrsio danas, vecinom sojista imam osecaj da sam grabljama od zitne sejalice radio da bi isto pepeo bio.
Za 1h urafio 4.25kj komad na 25m duzi. Ostatak su manje pa je islo sporije.

Treci slicni snimak,samo druge masine u kombinaciji. Na prvom snimku setvospremac,na drugom germinator i ovde poluteska drljaca zakljucak neki koji sam izvukao jeste da vizuelne razlike u pripremnjenom zemljistu nema. Sva tri orudja su uradili slican da ne kazem isti posao,njva je lepo ravna i zemlja je poprilicno(identicno) sitna.

Danas od Neuzine do Zr kao da ne postoji ni jedan drugi traktor na svetu nego samo rus lol ,od 820 do 1221 ,skoro svi sa spremacima zatvaraju brazde.

Treci slicni snimak,samo druge masine u kombinaciji. Na prvom snimku setvospremac,na drugom germinator i ovde poluteska drljaca zakljucak neki koji sam izvukao jeste da vizuelne razlike u pripremnjenom zemljistu nema. Sva tri orudja su uradili slican da ne kazem isti posao,njva je lepo ravna i zemlja je poprilicno(identicno) sitna.

A sta znaci Vlatra?😂👍

Nazad
Vrh