Zatvaranje zimske brazde

Tek bih ga onda bacio u rebus...:haha:
Sve moje angazovanje oko njegovog traktora je to sto on ne ume da ga tera niti radi s njim, a neće ni da se potrudi da nauči, čini mi se, što hoću nesebično da pomognem pošto je otišao na teren u postavljanje protivgradnih sistema,pa čak i da hoće, ne može da odradi,fizički mu neizvodljivo...
Opet,s druge strane,imam i ja koristi, a to je da vežbam da teram i ovakav traktor u realnim zemljoradničkim poslovima, jer će i meni trebati uskoro na leto kad skinem usev pa treba da orem i spremam moju "močvaru"...

Danas je zakacena drljaca

2ps3szq.jpg

I mi danas izasli da probamo pa uradili 25 kj. Ide lepo, sutra nastavak i koja slika...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Koliko je kod vas suvo kad se tako lepo radi ?? Ja gledao danas 4-5 cm se prosusilo na 7-8 cm blato.

Koliko je kod vas suvo kad se tako lepo radi ?? Ja gledao danas 4-5 cm se prosusilo na 7-8 cm blato.

Od nove godine na ovamo smo od svake kise dobili 2,3 do 5 litara a vetar duva nenormalno pa je zato tako suvo. A ni snega nije bilo kod nas. Mada nije to bas toliko suvo kako izgleda na slici. Drljaca ne vadi vlagu kao spremac i iza nje se ne crni tako zemlja.

Reci mi drugi put jel ne tone puno drljača? jer vidim da je oranje jako lepo ravno,mraz je uradio svoje.

Kad radim pripremu oranja drugi put onda drzim drljacu malo na hidraulici. A u podrivanom i gruberisanom prvi put drzim malo na hidraulici da lakse prodju zetveni ostaci a drugi put idem na punu dubinu.

Ja danas setvospremacem uradio jednu njivu za ovas i usput probao da zatvorim brazdu.Gore suvo a,dole mokro.Izglefa ove god nema nista od zatvaranja.

Idem i ja sutra da podrljam moju njivu za soju ali na mom 539 nema kabine pa ni muzike.Zato ja moram da pevam i to sve naj hitove(Šaban,Radiša,Ljuba,Mitar,Kalezić,Škorić...)Dok sve to otpevam,gotova i dva hektara,pa kući kod žene.

- - - - - - - - - -

Idem i ja sutra da podrljam moju njivu za soju ali na mom 539 nema kabine pa ni muzike.Zato ja moram da pevam i to sve naj hitove(Šaban,Radiša,Ljuba,Mitar,Kalezić,Škorić...)Dok sve to otpevam,gotova i dva hektara,pa kući kod žene.

- - - - - - - - - -

Nazad
Vrh