nikola indjija
Član
Moze i sada neki vec bacajuA ureju bacati sada ili pre setve...
Послато са C1905 уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moze i sada neki vec bacajuA ureju bacati sada ili pre setve...
Pre setve .... svakako
bacaces map po oranju?Znaci bolje bacati UREU kasnije, imam neke parcele rano sam orao a kasnije stigla analiza pa cu sad baciti MAP a pre drugog prohoda azot...
Znaci bolje bacati UREU kasnije, imam neke parcele rano sam orao a kasnije stigla analiza pa cu sad baciti MAP a pre drugog prohoda azot...
Neko tvrdi da je bolje baciti ureu bar 20 dana pre setve a i pre. E sad sta je tacno neka kazu strucniji?
Bice beton ako je kaljavo nabice se trag,a ako je mraz onda nece nabiti,ali se onda nemoze ni raditi.Nebih da pametujem ali ovi mrazevi non stop izvlače vlagu na površinu i gornji deo je vlažan konstantno i ispod ima smrznutih grudvi, sad ako ga zagazite tojest gde prođe trag od traktora to bude beton posle, kad mrazevi prekinu trebaće još 2-3 dana da zemlja povuče i stabilizuje vlagu, nije isto kad mraz steže u jutarnjim satima (-2 ili -3) ili kad stegne u večernjim satima i konstantno imate 12-15 sati minusa i do 5-6 stepeni ispod nule.Ovako ja to vidim na našem terenu a bogami je dobar deo i na ostalom.