Zatvaranje zimske brazde

Moj kolega iz sela cim zavrsi oranje krece sa ravnanjem 577 i spremac konsumov, uvek ispadne lepo i nikakvo navodno gazenje sa posledicama!!

Moja njiva posle oranja izgleda kao ova tvoja posle setvospremiranja i šta bih sad ja trebao da radim da je još više usitnjavam kao da ću tu mak da sejem .

Nikola gde si to spremao. Ja sam danas uradio samo jednu parcelu gde mi je bilo lošije oranje(lane bila repa) predusev Soja i ispalo je dosta dobro. Počeo sam drugu parcelu gde mi je predusev kukuruz(zaorani žetveni ostaci) napravio krug i prekinuo, dosta je vlažno verovatno je kukurzovina zadržala vlagu.

Nikola gde si to spremao. Ja sam danas uradio samo jednu parcelu gde mi je bilo lošije oranje(lane bila repa) predusev Soja i ispalo je dosta dobro. Počeo sam drugu parcelu gde mi je predusev kukuruz(zaorani žetveni ostaci) napravio krug i prekinuo, dosta je vlažno verovatno je kukurzovina zadržala vlagu.
Ledine,eljde i voce.Kako gde negde je vlaznije negde ok.

Danas sam video da je malo zabelelo, ali sudeći po prognozi za naredne dane mnogo je bolje da zemlja za sada ostane neporavnana.

Nazad
Vrh