dragan.kovacev
Član
Moj kolega iz sela cim zavrsi oranje krece sa ravnanjem 577 i spremac konsumov, uvek ispadne lepo i nikakvo navodno gazenje sa posledicama!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moja njiva posle oranja izgleda kao ova tvoja posle setvospremiranja i šta bih sad ja trebao da radim da je još više usitnjavam kao da ću tu mak da sejem .
Ledine,eljde i voce.Kako gde negde je vlaznije negde ok.Nikola gde si to spremao. Ja sam danas uradio samo jednu parcelu gde mi je bilo lošije oranje(lane bila repa) predusev Soja i ispalo je dosta dobro. Počeo sam drugu parcelu gde mi je predusev kukuruz(zaorani žetveni ostaci) napravio krug i prekinuo, dosta je vlažno verovatno je kukurzovina zadržala vlagu.
Los oracSlobo njiva pored puta a loše uzorana.
Nisi shvatio, nece uopste nista dirati ni pred setvu, osim ako se odluci mak da seje.Niko te ni ne tera da zatvaras sada, a moje njive su bas ravne i sitno oranje.Objasnjeno je u temi barem deset puta zasto je dobro sada zatvoriti.
Branko sudeci po prognozi za prolece najpametnije po meni je zatvoriti sto pre.Najavljuju zimu bez padavina.Ja u prolece samo jedan prohod rau drljacom i setva.Danas sam video da je malo zabelelo, ali sudeći po prognozi za naredne dane mnogo je bolje da zemlja za sada ostane neporavnana.