Hm...mozda najbolje da nastavimo na prolece s diskusijom...ako budem bio u mogucnosti (trenutna kolicina kise mi ne dozvoljava)sigurno cu preci njive setvospremacem.
Sto se tice predavanja, i ja sam isao na ta predavanja, kod profesora Crnobarca, i Marinkovica, iz ratarstva, kod profesora Malinovica iz mehanizacije u ratarstvu, i njihov zakljucak je bio-zatvaranje brazde po zavrsetku oranja, pod obavezno, e sad ako je doslo do nekih novih saznanja u agrotehnici, mozda su i gresili. Ponavljam, to su profesori sa terena, i iz prakse, ne mastiljare poput nekih u Novom sadu na fakultetu. I ovi savetodavci koje sam kontaktirao istu nisu knjiski moljci.
Ja jos uvek nemam stav skroz odredjen prema ovoj meri, pa posto mi je ostalo nafte od zimskog oranja, koju sam vec ukalkulisao, odradicu ove godine, i onda cu preneti iskustva, sta sam dobio, a sta izgubio.
Glavni razlog sto sam se odlucio na to je taj da sm prosle nedelje isao u neki sverc komerc, pa sam prosao kroz Madjarsku, Austriju, Nemacku, i Holandiju. I sta sam na tom putu video je da je veeeelika vecina oranica vec zatvorena. E, sad nisam nikad bio od onih cim nesto vidim, odmah sam glavni zagovornik toga, ali sam isto tako svestan da su ti ljudi fantasticno uredili svoje zemlje, i da nista ne rade bezveze...