dragan.kovacev
Član
Kod nas se prosusilo ja hteo sutra da peglam, a danas ljuljnula slaba kisica...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam prosle godine prvi put zatvarao ranije brazdu, pre su moji obicno spremali par dana pred setvu. Prosle godine je to ucinjeno setvospremacem mesec dana pred setvu pocetkom marta i tad je razbacana urea. I pred setvu je predjeno drljacom i to je to. I bas sam zadovoljan kako je ispalo. Posto je bila kisna godina nije moglo da se kaze koliko mu je znacilo za prinos sto je ranije zatvoreno, ali se u ujednacenom i brzom nicanju videlo da je bar tu pomoglo.
Ove godine cu mozda i ranije da zatvorim vec polovinom februara ako bude uslova, posto najavljuju sneg oko svetog Save. Da li ce biti previse rano ako se razbaca urea tako rano ili da se ostavi da se razbaca pred drugi prohod pred setvu ??[/QUOTE Sta ja da kazem, ja sam 30% ureje zaorao jesenas. Izgleda da sam ja preranio i da je moja ureja vec u Kini.Samo ti nju razbacaj, neka je kisa spusti u zonu korenovog sistema. Stace ti na povrsini ako nema kise i nema sta da je dole spusti, a koren pici u dubinu, trazeci vlagu.
Djubre baci pred setvu tj ispred zadnjeg prohoda setvospremacem,a prvi prohod AKO mozes uradi jos sutra,sto pre to bolje.Takodje cekam da vremenski uslovi dozvole da izadjem da uradim jednom.
Sta kazes, pravac setva bez predsetvene pripreme?Ja sam konkretno sve probao i najbolje mi se pokazalo kada je u jesen sve poravnato i prolec samo setva.