Vocar
Član
Sutra idem da pršćem Chorusom, pupoljci se već otvaraju. Samo da ovo lijepo vrijeme potraje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
hvala puno @dragojlo,inace kako si ti kako idu radovi kod tebe u vocnjaku
ja spremio signum,medjuredove sam tanjirao tako da sad kad odem u selo sledi prskanje i freziranje,reci mi samo na pojedinim granama mi se pojavilo da mi se susi vrh oko pola santimetara o cemu se radi da li znas,to sam video na svega 5-6 grana da li je to mozda monilija,ne znam,zato pitamHvala na pitanju prijatelju, radovi idu punom parom, frezanje zavrseno, cekam jos koji dan pupoljci su vec ko zapeta puska nisu jos baloni, za 3 dana ce izaci sigurno, pripremio sam kubik za prskanje... samo da april bude topao i bice godina za 10 rod ponelo da rastrti...
eeeehhh sad mi je puuunooo lakse,nikada se ni sam susretao sa tom monilijom pa zato i ne znam kako izgleda ali hvala bogu pa nije nista strasno,hvala puno na pojasnjenju,poslao bih ti pice ali ne mogu da nadjem smailsepola cm to je zanemarivo malo, monilija kada zahvati tu nema ni pupoljaka ni lista jednostavno gole grane, i to obicno one tanke grancice a posle infekcija ide i susi i debele osnovne ramene grane...
To je jednostavno po meni izmrzavanje u toku zime nisu dovoljno odrvenile na samim vrhovima, vrsni pupoljak izmrzao nista strasno...
Kajsije su mi već u punom cvatu, počinje i da opada...prskao bih opet za 2-3 dana, zanima me imam mlade trešnje, od 2 do 5 godina, na njima ima tek šaka roda ili ništa, izbijaju listovi samo, da prskam i njih sad? Isto mi je i sa par drveta starih šljiva, ne vidim ja tu pupolje kao kod kajsije, samo se zeleni, a jabuka kao da nije ni krenula? Da prskam isto ovim ili čekam pupoljke pa isto kao kod kajsije 2-3 prskanja?
eeeehhh sad mi je puuunooo lakse,nikada se ni sam susretao sa tom monilijom pa zato i ne znam kako izgleda ali hvala bogu pa nije nista strasno,hvala puno na pojasnjenju,poslao bih ti pice ali ne mogu da nadjem smailse
Imam cipkorda ostalo mi, njime ću onda jabuka tih par, al ne znam za šljive i ove mlade trešnje, ja ne vidim pupoljke, samo zeleno?
na mladim ako nema cveta samo stiti od insekata i kasnije od plamenjace mankogal i to je to, na jesen bakar i to je to dok ne stupe u rod.
Otvorile se oko 30 posto cvetova na šljivi, pojavili se preko noći maltene
ću da oprskam protiv monilie a jabuke još nisu krenule ali cela jabuka je u pepelu, moram i protiv toga nešto, skroz preko pupoljaka zelenih i grane sloj debeo pepela valjda, može noktom da se oguli...čime to da isprskam? Imam samo 5 jabuka al žao mi...