Pa zbog ovakvih stavova i ne dolaze, ni krive ni duzne "na noz". Vi ste im placali skolarine i stanovanje u gradu i Vi ste ucili i polagali ispite umesto njih....nije nego.....
Ja rekoh u ranijim postovima da je ideja za ovako sto nikakva ali nije tih 2000 savetodavaca krivo. A drugo zasto da dolaze ovde i da dele savete besplatno...kako npr nema ni jednog advokata da nam ovde deli besplatne savete....bas su neki.
Uglavnom se slažem sa Vašim stavovima, u ovom slučaju takođe mislim da ti mladi agronomi nisu ništa krivi i da je njihovo angažovanje samo priprema terena za ukidanje subvencija od strane vlasti, ali u onom boldovanom se ne slažem sa Vama. Evo i zašto.
Slažem se da ti novi savetodavci možda baš i nisu sa oduševljenjem prihvaćeni ovde na forumu. Namerno sam rekao "novi savetodavci", jer ovde ide priča o tim ljudima, i u tom kontekstu, samo u periodu od kad traje ova akcija ministarstva. Međutim, šta je sprečavalo te ljude da u ranijem periodu posete forum, tad sigurno ne bi ova atmosfera bila prepreka za njihovo prisustvo na forumu? Zato mislim da ne stoji to da oni ne dolaze na forum zbog ovakvih stavova, već jednostavno zbog toga što ni ranije nisu dolazili na forum!
Meni je nekako prirodno da se čovek interesuje i prati oblast za koju se školovao i kojom namerava da se profesionalno bavi. A ovakve forme, poput internet foruma, su najbolje i najsveobuhvatnije mesto za ta interesovanja i proveru primene teorije u praksi. I nemoguće je ne naleteti na ovaj forum u bilo kojoj internet pretrazi vezanoj za poljoprivredu u ovoj zemlji. Naravno da ne mislim da sad svako mora doći na forum i da je to obavezno, ali mi je svakako pokazatelj o zainteresovanosti tih mladih stručnjaka za uvid o stanju u poljoprivredi kod nas, za obogaćivanje sa praktičnim iskustvima, pogotovo imajući u vidu da su ovde možda i najnapredniji poljoprivrednici...
Uostalom, šta razlikuje te mlade agronome od mnogih ljudi na forumu koji imaju akademsko obrazovanje iz poljoprivrede (uključujući tu i Vas), ili će to obrazovanje tek steći (primer ovih naših mladih moderatora @NA, Dragan18 i drugih forumaša)? Nikome ni od vas forumaši nisu plaćali školarine, ali ste vi ipak tu a oni nisu. Mislim da je to ono što je primećeno od strane nekih forumaša i da se to ne može nazvati "dočekom na nož".
Još nešto da napišem u vezi besplatnog deljenja saveta na forumu. Mislim da je to ipak individualno, od čoveka do čoveka. Neko će nesebično pomoći drugima, a neko neće ako od toga nema lične koristi. Ovde su mnogi agronomi prenosili svoje znanje poljoprivrednicima, ali isto tako i majstori i mnogi drugi. I svi su oni na lakši ili teži način došli do tih saznanja, ali su ipak pomogli drugima. Ja to veoma cenim i poštujem, i mnogo mi govori o tim ljudima!
A što se tiče advokata, možda neki od njih daju besplatne savete, ali na nekom forumu o pravu. Ovo je ipak forum vezan za poljoprivredu (i agronome).
p.s. Nadam se da je svima jasno da sam govorio generalno i uopšteno, a ne o svim pojedincima...