Zamena gumenih valjaka

Odg: zamena gumenih valjaka

ja ne radim mnogo uradim oko 50 ha sa mojim 222s. radio sam remont pre 6 god i prijatel koji je radio u zmaju doneo mi original gume evo mogu bar jos dve sezone!
 
ja sam pre imao one sa duzim gumama iz 3 dela mislim a pre dve godine sam stavio ove sitne.One duze je bio malo problem skinuti ali uspeo sam sve bez secenja :D .Stavljanje novih sam radio tako sto stavim 3-4 komada pa nabijem sa cevkom i tako do kraja,vratilo na koje sam stavljao gume sam malo namazao uljem da lakse klize ::namigivanje::
 
Ulje hoće da nagriza gumu.Najbolje sa nekom tečnošću za pranje posuđa Fairu,Taš bilo koji nije važno i klizi kao podmazano :D
 
ili sapunica a imas i sredstvo za montiranje guma(isto sapunica u komercijalnom pakovanju) pitaj vulkanizera da ti da malo
 
Da li bi valjalo da se umesto metalnih komusackih valjaka stave svi gumeni?Da li je neko to radio i ako jeste kakva su iskustva?
 
Ja sam hteo to da uradim pa sam razgodio jer je drugar probao pre nedelju dana na samohodnom ZMAJ beracu pa je morao da skida i da vrati metalne valjke jer je zdravo dobro krunio kukuruz kao da je za to pravljen...
 
Ja sam skoro menjao,a mogao bi ponovo,a obrao nekih 30-ak jutara.Sve gume pocele da se raspadaju. :zli:
 
Loš kvalitet definitivno.Svi se kunu da su im gumice najbolje na svetu pa još im i guma od koje prave uvoz iz Slovenije pa lažu li lažu.
Ove godine sam veoma zadovoljan sa proizvodima firme Tip-Top iz Čoke,jesu malo skuplji od ostalih ali nema zime i problema.
 
Ja sam menjao na 222 umesto metalnih stavio sam gumene valjke,ako je kukuruz dobar,krupan klip onda nema problema odlično čisti i ne kruni,čim je kip malo sitniji odma kruni.To su moja iskustva,vratio sam se na metalne valjke.
 
@ leka

Adresa TIP-TOP radionice je V. Karadžića 32, Čoka, vlasnik je Molnar S, Ferenc, a telefon je

0230-71-379 a mob. 063/85-15-719

To su bili brojevi kada sam ja nosio valjke da mi urade, nadam se da ih nisu menjali, a bio sam jako zadovoljan kvalitetom.

P:S: Leka, isključi Caps Lock da nepišeš sve velikim slovima.

Pozdrav od Mirka iz Kule :cao:.
 
leka je napisao(la):
miroslav k je napisao(la):
Camel Driver je napisao(la):
Najbolje da odnesite u coki kod TIP-TOPa da oni promenu ili negde u vasaru .Treba broj telefona? :D
e tako je najbolje a nije ni nesto skupo ja sam isto nosio Tip Topu
TREBA MI BROJ OVOG TIP TOPA ZA GUME NA VALJKOVIMA ?



To isto radi i Jatić bošista iz Obrovca.
 
a skidanje valjaka da li je komplikovano? kod mene je u pitanju zmaj 220,,,
 
@ gm

Ako odneseš u TIP-TOP oni sami skidaju i montiraju nove gume na valjke i svaki dinar se isplati. Ja sam na jednom beraču to sam radio uz pomoć dizalice i rekao sam nikad više. Oni to urade brže i bolje nego što ti možeš zamisliti.

Moj ti je savet da se ne upuštaš da sam menjaš gume.
 
Nazad
Vrh