Žena prodaje jaja
Mlada Srbijanka prodaje jaja na pijaci. Ostali prodaju jaje po 5 din, ali ona po 10 din. Vreme prolazi a ona nije prodala nijedno.
Njeni joj govore: "Daj ženo spusti cenu nećeš uspeti da ih prodaš", a ona njima
"Ću da sačekam, nigdi ne žurim".
Vreme se natmurilo kao da će kiša, njeni joj opet govore:
"Daj ženo spusti cenu ...", a ona njima opet: "Ću da sačekam, nigdi ne žurim". Svi su već digli ruke od nje, kad predveče prilazi joj jedan gospodin i reče joj: "Treba mi 200 jaja ne pitam šta košta, ali trebala bi da mi pomogneš da odnesem u svoj stan", a ona njemu odgovara: "Nema problema nigdi ne žurim". Unesoše oni jaja u stan, kad je gospodin upita: "Da li bi sačekala da spremim neko jelo pa da zajedno jedemo, sigurno si gladna?",
Ona njemu uobičajeno: "Ću da sačekam, nigdi ne žurim". Pojeli su, kad opet će gospodin:
"Da li bi sačekala da skuvam kafu nama dvoma?", ona opet njemu uobicajeno: "Ću da sačekam, nigdi ne žurim".
Popili su oni kafu, kad će gospodin opet: "Da li bi samnom u spavaću sobu ima nešto važno da ti kažem, znam da si u žurbi?", ona njemu po-kozna -koji-put:
"Ću da sačekam, nigdi ne žurim". Obavili oni to ... kad se mlada
srbijanka poče slatko smejati i poče da govori:
"Ala će se moji sutra na pijaci pojesti od muke, kada im budem pričala .... em sam prodala sva jaja po ceni koju sam tražila, jela, pila i tri puta se "kresnula" ....,
gospodin brže-bolje da je ispravi govoreći: "Samo jednom ...", a ona
opet ono njeno: "Ću da sačekam, nigdi ne žurim