Zabava, smešne slike, video i ostalo.7 deo.

35768445_1741496639275323_5736609816642584576_n.jpg

Ja imam slican ,trebao bih ga ofarbati malo . nije obrtac i jasno se vidi razlika i u kolicima . kad nije obrtac jedan tocak je veci a u ovog su jednaki. Imamo i neki dvobrazni ali je u dijelovima

2008 je bila aneksija na Bosnu....pa do atentata na Ferdinanada odnosno Prvog sv. rata 2014

Ta kolica se zovu kolecka i ja imam ista ovakva ali plug nije obrtac

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Samo si omasio milenijum, ali shvatam sta mislis.
Faktičku vlast nad Bosnom Austrougarska ima od 1878 godine, tj Berlinskog Kongresa na kom je dobila pravo da okupira tu teritoriju na 30 godina. Kada je isteklo 30 god. Austrougarska monarhija je 1908 g. anektirala tj. pripojila teritoriju Bosne dvojnoj monarhiji. Teoretski, letak može biti u periodu od 1878 do 1918 g. kada je Bosna oslobođena bar na kratko, na 23 godine...

A sta u ovom letku govori da je on bas iz tog perioda aneksije? Koji detalj? Ja se zanimam za te starudije i istoriju pa zbog toga pitam.

A sta u ovom letku govori da je on bas iz tog perioda aneksije? Koji detalj? Ja se zanimam za te starudije i istoriju pa zbog toga pitam.
Ne govori ništa ali znamo da je Savez srpskih zem. zadruga sa sedištem u Zagrebu u Austrougarskoj funkcionisao od 1898-1915 godine, znamo da je u tih 17 godina sigurno.

Mene više iznenađuje da su oni nudili seljacima u Bosni taj plug preko saveza obzirom da je KuK monarhija strogo pazila da spreči saradnju i bilo kakvo ujedinjenje Srba koji su živeli pod njenom šapom, bio sam ubeđen da su imali posebne saveze za Baniju, Liku,Slavoniju, Kordun , Srem, Ugarsku i Baranju a posebno Dalmacija, te posebno Bosna...Čovek se uči dok je živ, kad budem imao vremena moram to malo proučiti.

Nazad
Vrh