Evo jos jedan
-Leti avion na 1000 mnv i u njemu sedam putnika: Hrvat, koji je bio pilot, Bosanac, kopilot, Srbin, Albanac, Slovenac, Madjar i Makedonac.
-Pokvario se avion i hitno moraju da se evakuisu svi putnici, a ima samo sest padobrana i poce bosanac da deli padobrane i kaze Albanac: "Kako ce te Vi bez mene ko ce da vam pravi koljace, ljimonadu i bakljve?" i da mu Bosanac padobran. Drugi kaze Srbin: "Kako ce te Vi bez mene, ko ce da protestuje protiv vas?" i da i njemu padobran, treci Madjar: "Ko ce Vama da pravi sararas, gulas.." i da i njemu padobran, cetvrti Makedonac: "Kako ce te Vi bez mene i naseg vina?" i da i njemu padobran. Peti je bio slovenac i kaze on " Pa kako ce te Vi bez mene ja sam pametan, kako ce te Vi bez moje pameti?" i da i njemu Bosanac padobran.
-Kada su Svi skocili kaze njemu Hrvat: "Jesi glup dao si im padobrane, kako cemo mi sa jednim????"
-Kaze njemu Bosanac: "Nisam ja glup i vadi 2 padobrana.", a Hrvat sav iznenadjen kaze: "Pa odakle sad to
", a Bosanac mu kaze: "Pa svima sam dao po padobran samo Slovencu ranac, pametan je on, snacice se
"