Zabava, smešne slike, video i ostalo...5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2qi66v5.jpg
:haha::haha:

qreusp.jpg

Crtež koji poznat pod nekoliko naslova, “Mlada i stara žena“, “Devojka i starica“, “Supruga i tašta“, “Stara veštica i mlada žena“, predstavlja jednu od najpoznatijih optičkih iluzija.
Naime, na istoj slici su nacrtane i devojka i starica, ali tako da većina ljudi u prvi mah ne uoči obe. U zavisnoti od toga koju od njih dve prvo ugledate, postoje i različita tumačenja o tome šta to govori o vašoj ličnosti.
Dva moguća odgovora:
1. Devojka
Devojka je na crtežu okrenuta licem od vas, gledajući u daljinu, a iz profila joj se vide nos i trepavice. Sa šešira joj viori beli veo, obučena je u raskošnu bundu, dekolte joj je diskretno otkriven, a oko vrata ima ogrlicu.
Tumačenje:
Ako ste na slici prvo ugledali devojku, prema popularnim interpretacijama, koje, doduše, nemaju potvrdu među psiholozima, vedrije ste prirode, mladalačkog duha i skloni optimističnom pogledu na svet.
2. Starica
Starica nam je okrenuta iz profila. Ono što je devojkino uho, to je staričino oko, linija njenog obraza i vilice predstavlja nos starice, a ogrlica su staričine usne, dok veo na šeširu kod starice više liči na maramu kojom je zabrađena.
Tumačenje:
Ako vam je na prvi pogled na ovom crtežu bila starica, ili veštica, kako je neki nazivaju, moguće da ste po prirodi pesimističniji i oprezniji, skloni skepticizmu i stariji duhom.
Ponavljamo, ova tumačenja su deo popularne kulture i nemaju utemeljenje u teorijama stručnjaka.

Takodje video babu prvo, a posle i devojku. Babino desno oko je devojkin nos, a levo oko je devojkino uvo.:osmeh:

Конгрес европских трансплантолога

Представник британских лекара извештава:

"Дошао нам је пацијент без кичме. Пресадили смо му целу кичму! Захваљујући научним открићима британских научника, након само једне недеље проведене у болници, тај човек се одлично осећа, и већ је напољу и тражи посао."

Представник француских лекара извештава:

"Ми смо у Француској учинили још значајнију ствар! Човеку без плућа смо амбулантно пресадили само једно плућно крило и након 48 сати проведених болници, он се са половином плућа осећа одлично, већ је напољу и тражи посао!"

Представник српских лекара извештава:

"Ми смо у томе ипак отишли најдаље. Узели смо четири човека без мозга, поставили их на чело државе и у рекордном року већ је више од половине становништва напољу и тражи посао!
А она четворица су и даље без мозга и одлично се осећају!"

П.С. Свако ко добије ову поруку има грађанску и моралну дужност да је пошаље даље на бар десет адреса.
Никад се не зна ко би за ову ЧЕТВОРКУ могао опет да гласа!!!

Izvini kolega ali da ti malo nas ne zekis.ja nasao devojku tek kad je vladj opisao ovo za oci od babe sta prikazuju na devojci.Baba ubi od prve. Zato pitam.

Daleko od toga, a i zasto bi... Jedva sam uspeo da ukapiram ovu babu posto sam video devojku dosta joj manja glavo od babine! U svakom slucaju nadam se da ce se jos neko javiti ko je uspeo prvo da uoci mladu damu da ne ispadnem lazov!!!

Definitivno se Baba- Vestica prva primeti... I ja sam prvo nju primetio a devojku sam pronasao tek kad sam procitao tekst.. :sta:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh