Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Iskren covek nece da zezne kupca
I mene to isto cudi kako posle toliko godina deluje tako ocuvan posebno kad ga oprali kao da nije ni bio pod vodom... Ili ga je mulj zastitio od korozije ili nesto drugo... Ovaj snimak sam slucajno nasao a voleo bi da odgledam jos koji ako ima isto tako izvlacenje....
Sve su to mašine i tenkovi koji su ostali tamo tokom povlačenja Nijemaca nakon poraza kod Staljingrada. Propadali su kroz led u blato i mulj i tako ostajali, kako njemačke tako i ruske mašine. Taj mulj je karakterističan po tome što u njemu nema kiseonika i zato fantastično zaštiti metalne objekte. Gledao sam ovaj video i mnoge druge i ima dosta primjera gdje su motori takvih mašina uz minimalne zahvate (čišćenje, ispiranje starog ulja) mogli da se startuju. Jednostavno nisu korozirali. Postoji jedan video u kojem su isto ovako našli ogroman Tigar tenk i na sebi je imao samo oštećenja usljed borbe dok je korozija bila beznačajna. Kada su mu otvorili mjenjač, reduktore i motor svi dijelovi su se sijali kao da su novi novcati a sam motor je bio u savršenom stanju jer je Tigar nosio Maybach avionski V12 motor koji je kompletno bio izradjen od aluminija.
ciro nisu imali rimljani tenkove