Zabava, smešne slike, video i ostalo...5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iskren covek nece da zezne kupca :)

- - - - - - - - - -

582430_370663662980684_1135401929_n.jpg
523400_347372505309800_23962483_n.jpg
419637_302687379778313_510583451_n.jpg
396319_312431968803854_1800710358_n.jpg

O cemu li se ovde radi pjma nemam,ali tolika gangula zbog ovog traktora...??? :sta: Kako li je zavrsio uopste tu na dnu...

U tom delu Rusije je pomama za starim tenkovima koji su potonuli u močvarama, ima dosta snimaka o tome. Mene fascinira kako su sve te mašine očuvane poslo toliko godina provedenog pod vodom u tom blatu.

I mene to isto cudi kako posle toliko godina deluje tako ocuvan posebno kad ga oprali kao da nije ni bio pod vodom... :sta: Ili ga je mulj zastitio od korozije ili nesto drugo... Ovaj snimak sam slucajno nasao a voleo bi da odgledam jos koji ako ima isto tako izvlacenje.... :osmeh:

I mene to isto cudi kako posle toliko godina deluje tako ocuvan posebno kad ga oprali kao da nije ni bio pod vodom... :sta: Ili ga je mulj zastitio od korozije ili nesto drugo... Ovaj snimak sam slucajno nasao a voleo bi da odgledam jos koji ako ima isto tako izvlacenje.... :osmeh:

Sve su to mašine i tenkovi koji su ostali tamo tokom povlačenja Nijemaca nakon poraza kod Staljingrada. Propadali su kroz led u blato i mulj i tako ostajali, kako njemačke tako i ruske mašine. Taj mulj je karakterističan po tome što u njemu nema kiseonika i zato fantastično zaštiti metalne objekte. Gledao sam ovaj video i mnoge druge i ima dosta primjera gdje su motori takvih mašina uz minimalne zahvate (čišćenje, ispiranje starog ulja) mogli da se startuju. Jednostavno nisu korozirali. Postoji jedan video u kojem su isto ovako našli ogroman Tigar tenk i na sebi je imao samo oštećenja usljed borbe dok je korozija bila beznačajna. Kada su mu otvorili mjenjač, reduktore i motor svi dijelovi su se sijali kao da su novi novcati a sam motor je bio u savršenom stanju jer je Tigar nosio Maybach avionski V12 motor koji je kompletno bio izradjen od aluminija.

Sve su to mašine i tenkovi koji su ostali tamo tokom povlačenja Nijemaca nakon poraza kod Staljingrada. Propadali su kroz led u blato i mulj i tako ostajali, kako njemačke tako i ruske mašine. Taj mulj je karakterističan po tome što u njemu nema kiseonika i zato fantastično zaštiti metalne objekte. Gledao sam ovaj video i mnoge druge i ima dosta primjera gdje su motori takvih mašina uz minimalne zahvate (čišćenje, ispiranje starog ulja) mogli da se startuju. Jednostavno nisu korozirali. Postoji jedan video u kojem su isto ovako našli ogroman Tigar tenk i na sebi je imao samo oštećenja usljed borbe dok je korozija bila beznačajna. Kada su mu otvorili mjenjač, reduktore i motor svi dijelovi su se sijali kao da su novi novcati a sam motor je bio u savršenom stanju jer je Tigar nosio Maybach avionski V12 motor koji je kompletno bio izradjen od aluminija.

Da shvatio sam i ja da su fantasticno ocuvani zbog nedostatka kiseonika,ali kako ih pronalaze??? Nemoguce da se enko seca da je tu upao traktor ili tenk za vreme rata ili tako slicno.. To mora da su proverene informacije,i ko zna sta sve skriva taj mulj a da o tome pojma nemaju.... :sta:

Nisam znao da ti detektori mogu da rade na toj dubini... Znam da u potrazi za zlatom i tako nekim parama (iznad moje kuce se veruje da postoji neki rimski put) tu su danima orali neki traktorem pa da ne preteram na nekih 50cm dubine pa tek tad pretrazivali tim detektorima jer kazu ovako po povrsini slaba vajda... E sad....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh