YTO

• Začetnik teme Kristi
  • Datum pokretanja
Kod mene temperatura u prvoj trećini zelenog polja .ja sam napred na haubu stavio mrežu za komarce pa malo manje ulazi prljavštine.

U mene se 804X pregrijavo prilikom voženja osoke sa cisternom od 4000 l,ima on snage i radi sa plugom od 4 brazde 12 coli,ali me brine to pregrijavanje,a prije 4 dana nije mogo da upali pa smo mu raskopćavali sve od rezervoara do bosch pumpe,oćistili filtere goriva i upalio ko zvrka,zanimljivo je to da nema pomoćne klipove na hidraulici,možel poslikat ćlan što je mjenjo nosaće kabine(to su ona 4 od bijele plastike barem je tako kod mene,imao bi volju raditi u tišem traktoru naravno)dok1304X i 554 imaju normalnu radnu temperaturu,ma super su to traktori:osmeh:

I koliko su te odrali? Jedno 17 000 din? Inace ne znam dal si sa traktorom dobio onu veliku belu kutiju i u njoj gomila koji cega... Verujem da jesi ali i verujem isto tako da je bila otvorena i da u njoj nema rezervnog filtera za ulje i za gorivo.

Dobio sam tu kutiju i nije bilo filtera za gorivo i ulje kao ni kaiševa za ventilator i klimu:sta:Pa zar je to trebalo biti:sta:
Servis je 16700 dinara i to se odraditi mora pa i da je mnogo više.Isto tako i drugi servis koji je oko 500 evra se mora odraditi jer su ovo takvi( ne kvalitetni) traktori gde se garancija mora sačuvati po svaku cenu.

Ako ti je bila kutija otvorena onda je neko drpio. A koliko se ja secam da je clan x904 iz Despotova dobio i filtere i kaiseve. Cak mislim da je i Miroslav k pisao (unazad par postova) da mu je puko kais i da je imao iz kutije rezervni. Ako ti je za utehu nisam ni ja dobio ni kaiseve ni filtere ali sam zato sad na drugom servisu uredno dobio pardon platio kineski uljni i fradove filtere za gorivo. Pitaj nekog clana ko je kupio pre nas sta su dobili. Kristi,iceburn....

nesto mi je puno 160 eu za servis, a promenili samo ulje u motoru i filter, kod mene u kutiji bio filter i kajševi i jos neke gumice, kljuc filtera, kljuc za dotezanje prednjih lezajeva na tockovima itd, bas se nesecam ali mislim da sam negde vec pisao na ovoj temi,
@diklofen zašto misliš (ne kvalitetni) ?

ja sam dobio dva kaiša ,ključ za prednji točak,ključ za skidanje filtera ,par ključeva ,neke bele krpe što idu na uljni filter hidraulike ..

Pa u onosu na većinu drugih traktora ipak je mogućnost kvara mnogo veća.Ne bih nabrajao te bolje ili lošije zbog nekih dežurnih likova koji jedva čekaju takve stvari pa da počnu sa "A zašto?" i "A kako?"Ključeva ima svakakvih.Komplet vilastih(10-24),veliki za filter,dva inbus ključa,jedan šraf-ključ,dva cevasta,jedan veliki vilasti 27......ima kaiš za zamenu filtera.U toj kutiji gde je bio kaiš je bilo nešto pa pretpostavljam ti filteri.Kad sam kod Ćorića pitao šta tu fali oni odu i donesu mi drugu kutiju.U njoj ista situacija.

Pa naravno da je ista situacija! Zasto da maknu kljuceve ili one krpe za filtere kad znaju da se nece pokvariti u garantnom roku a kad prodje garancija pravices ga sam ni neces zvati servisere. Cak sto vise ubedjen sam da su im kinezi poslali arsenal alata za odrzavanje njihovih traktora. Eeee ima nas svakakvih a izgleda najvise nikakvih.

Siurnosni ventil? Pa zar nije to samo ''slavina'' za ispustiti vodu? Msm da to nije nikakav ventil,ali u svakom slucaju moze bez njega. Bitno je da ne nagura neki prevelik pritisak a to kijavac regulise.

Nazad
Vrh