Vremenske prilike u 2026. godini

0,0 litara

Inače, potpuno je tačna ona narodna da te kukuruz može samo jednom obradovati u godini. Nakon nicanja i u početnom delu vegetacije je bio nikakav i nejednak... Onda je u maju i junu bilo malo padavina i on se drastično popravio tako da me je baš obradovao. Potom je jul zasušio i sad kukuruz opet izgleda loše, nikako za hvalu ili neka očekivanja. Pre dvadesetak dana sam mislio da će polovina kukuruza biti dovoljna za razduženje duga, sad je već pitanje da li će biti dovoljno da sav zalegne za razduženje...

Poslednja izmena:
Jutros u kisomeru 5.5 litre i bas je sveže, idealno za ovaj ranije sejan da zavrsi nalivanje zrna a sta ce biti sa ovim kasnije sejanim videcemo, za sad kod mene obećava dobar rod, najbolji u zadnje 5-6 god. Nadam se da prebaci 6.5-7t/ha za moje ulaganje od oko 80k/ha ja cu biti zadovoljan i sa 5t/ha jer ovde kukurz nece biti ispod 25din čak na prolece verovatno ce biti i bolja cena

Uzimaju ne pitaju, ali isplacuju ovde kod nas u Idvoru po pocetnoj 850 din m2, izadje lanac zemlje 40 000e znam drugari koji su vec dobili pare. Ako ostane neki kraj neki spic ponudis uzmu i to. Ostali neki se sude traze preko advokata i suda 1200 do 1500 din m2.
Ne znam druže,nekako ne verujem da bi država toliko izdvojila ali nisam video i ne mogu da tvrdim.

Nazad
Vrh