Vremenske prilike u 2026. godini

Prodajes hektar da kupis deset je lose ?.Ima ko je znao kuda ce ici trasa autoputa i pokupovao je gde je mogao parcele,ti blize vatri se bolje i ugreju.

Ko je ranije posejao imace kukuruz i to dobar.
To sam i ja primetio preključe kad sam bio da vidim njive.

Jako tanka linija je koja razdvaja verovatno solidne kukuruze u rodu, i one koji će podbaciti u rodu. Npr. moji kukuruzi su sad u fazi ili pred fazom da budu za kuvanje, znači još dosta treba da nalivaju. Oni ranije sejani (pre Uskrsa) su već prematorili za kuvanje. Znači njima je mnogo manje potrebno do završetka nalivanja. A vlaga je na izmaku, kukuruz ubrzano podgoreva što znači da pati zbog nedostatka vlage u zemlji. Da sad padne kiša ta razlika bi se izgubila, al' ako ne padne onda ovi kojim treba više vlage moraju više nahebati nego ovi kojima treba manje vlage. I eto tu je ta razlika...

A tu je još i faktor sreće (kiša), kod nas postoje delovi atara gde kukuruz nije podgoreo, sejani isto kad i moji. Tu je već izvesno da će biti solidan rod jer sve i da ne bude više kiše, dok oni dođu u stanje podgorelosti kao kod mene ti klipovi će već završiti nalivanje...

Nazad
Vrh