Vremenske prilike u 2026. godini

Koliko sam ispratio, vi ste među onima sa najmanje padavina ove godine. Obilazio sam preključe sa bratom srbobranski atar, najbolje stanje useva je u jarošu, onda oko sela, pa šovronj, pa razlevi, pa zastava, pa segedinac, pa kipovo (gradacija od naboljeg do najlošijeg stanja useva). Južno od kanala nismo išli. Segedinac je jutros dobio dobio 9l koliko vidim na vibrer grupama, komšija mi kaže da je kod krivine prema Sirigu bilo otprilike slično, u selu kod mene 1l a u razlevima (oko vrbaškog puta) mislim da je bilo i manje od te jedne litre. Prosto, jalovi oblaci su bili nad selom a severnije je prošao ozbiljniji oblak koji je dao tih 9l.

Obilazi nas konstantno, već nekoliko godina.

@ Momosaric: Nevjerovatno. 6ta godina pusiona. Bice zavrsavati sa poljoprivredom dok nije otislo sve na dobos.

Postaje uspjeh preživit godinu, tj. držat glavu iznad vode. "Gevikt" nas vuče u ponor...
Kad je bilo onih 15 l za 3 dana prije 40 dana ? Isao tamo do save neki dan , sve mi izgleda da ce se 2012 ponoviti sto se tice kukuruza a suncokreti jos i nekako.

Na forumu sam prilično dugo i svake godine ista priča propadosmo, nema leba od ovoga propast itd. A većina ide na odmor, u drugim temama se vidi ko je šta kupio od mašina i traktora tako da tu nešto ne štima. Ili pojedini napreduju dok drugi propadaju ne znam ali ima kontradiktornosti. Da nije dobro nije ali i da ćemo propasti nećemo bar još neku godinu. 😏🤪

Na forumu sam prilično dugo i svake godine ista priča propadosmo, nema leba od ovoga propast itd. A većina ide na odmor, u drugim temama se vidi ko je šta kupio od mašina i traktora tako da tu nešto ne štima. Ili pojedini napreduju dok drugi propadaju ne znam ali ima kontradiktornosti. Da nije dobro nije ali i da ćemo propasti nećemo bar još neku godinu. 😏🤪
Vidis i sam da mi iz ovih krajeva pisemo o 4t zita po ha dok neko ima 10t.

Nazad
Vrh