Vremenske prilike u 2026. godini

Počela druga tura padavina. Sad se glavnina spušta isočnom stranom atara (a njive su mi na zapadnoj strani atara ::jako_besan:: ).
Druga tura je bila izdašnija i ukupna današnja količina koju pokazuje kišomer je 21,5l (u selu). Toliko je kod mene u selu a i atar bi trebao da je približno na tom nivou, možda zapadni deo manje...

Sinoć sam obilazio njive, prašina na leniji je ponegde bila debela koliko i guma na bajsu, usevi generalno lepo izgledaju svuda. Pokušao sam cokulom da u kukuruzu razgrnem zemlju da vidim do koje dubine se spustila vlaga posle zadnje kiše koja je bila 22. juna, i prvi znaci crne zemlje su iznad članka (u dubinu). Znači još nije bilo kritično sa vlagom ali je ova kiša svakako usevima legla ko budali ***.

Druga tura je bila izdašnija i ukupna današnja količina koju pokazuje kišomer je 21,5l (u selu). Toliko je kod mene u selu a i atar bi trebao da je približno na tom nivou, možda zapadni deo manje...

Sinoć sam obilazio njive, prašina na leniji je ponegde bila debela koliko i guma na bajsu, usevi generalno lepo izgledaju svuda. Pokušao sam cokulom da u kukuruzu razgrnem zemlju da vidim do koje dubine se spustila vlaga posle zadnje kiše koja je bila 22. juna, i prvi znaci crne zemlje su iznad članka (u dubinu). Znači još nije bilo kritično sa vlagom ali je ova kiša svakako usevima legla ko budali ***.
St

Brljavi internet. Zavisi od strukture zemlje, nepisano pravilo: koliko litara kise po m2 toliko sm dubina vlage

Jutros konačno malo osveženje od 4l posle onih tropskih dana... I mene bune prognoze za sutra.. gfs se menja brzinom svetlosti, malopre bi 20l - taman bacio prihranu za mlad zasad malina (8kg kan) - kad ono sa 20l spustili na 2l :ROFLMAO:
Ne mora ni GFS model uvek biti najrealniji, evo je konačno pada zlata vredna...

edit: 11l za pola sata

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh