Vremenske prilike u 2026. godini

Nista . Par km dalje bilo nesto. Nisam bio kuci. Da se ispravim ,ipak je bilo nesto , ali ko i da nije.
20260616-101529.jpg

Poslednja izmena:
Извор: 021.rs
Каже "није забележена већа штета"...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Šta bi bilo da jeste....
Inače ovaj kukuruz je posejan umesto repice koja nije niknula zbog suše jesenas. Dve setve- nijedna vršidba.

Poslednja izmena:
Ово ме сачекало кад сам стигао кући. Из земље се извалило, 1/3 стабла. Оно што сам везао ланцем и типовао да ће прво да падне још стоји. А југу још изгледа нема смрти , промашило га длаку. Ваљак за траву страдао највише.
41b9cc3ffcc789cf655b7c46efd99bf3.jpg

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Da li je ovo efikasnije od protivgradnih raketa
kako sam procitao sa naucne strane, to ne pomaze uopste( radili su eksperimente u italiji i holandiji).

Moja metoda je 100% uspesna,,, pre 15 godina nisam osigurao i led sve potukao a od tad osiguravam i nije led do sad potukao, sta je u pitanju nemam pojma ali deluje.

Koliko ti racunaju odstetu ako na to mislis ,verujem zavisi od osiguranja do osiguranja i jos ko zna cega jos ...a drzava bese vraca 40%,nije lose.

Koliko ti racunaju odstetu ako na to mislis ,verujem zavisi od osiguranja do osiguranja i jos ko zna cega jos ...a drzava bese vraca 40%,nije lose.
To su dve razlicite stvari , sa drzavom imas ugovor o subvenciji a sa osiguranjem o naknadi stete !
To netreba mesati u potovima na forumu!
Sutra moze drzava da kaze da nece subvecionisati ugovore o osiguranju!!

To su dve razlicite stvari , sa drzavom imas ugovor o subvenciji a sa osiguranjem o naknadi stete !
To netreba mesati u potovima na forumu!
Sutra moze drzava da kaze da nece subvecionisati ugovore o osiguranju!!
Da, ali mislim da to nema veze sa subvencijama već se računa kao elementarna nepogoda i onda država pokrije deo da joj raja ne krepa,

Sa osguravajućim kućama verujem da možeš da sklopiš bilo kakav dogovor dokle god su oni na dobitku. U fazonu osiguraš suncokret (staviš toliko keša) da dobiješ 3X više pare nego što bi da je neka prosečna godina. U tom slučaju ako ti grad izlomi sve ti si super prošao. Ako te zaobiđe i nisi baš. Realno verovatnoća da će grad da pomlati i nije baš velika.

Danas sam cuo podataka da u Austriji ne mozes da kupis repromaterijal ako nisi osiguran. Kod njih samo 15% nije osigurano. A kod nas toliko jeste.

Moje misljenje je da 2000-2500 po kj sa povracajem drzavnim nije mnogo. Toliko platimo razliku u ceni za seme. A ako dodje led mnogo znaci 4.000-4500 tone kukuruza po kj..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nije to baš tako...
Naravno da nije . Do pre par godina redovno osiguravao visnju i jedne godine padne dobar grad . Priznali mi samo 20%stete pod izgovorom da se racunaju samo oni plodovi koji su oboreni na zemlju i da je samo to steta . Ovi koji su ostali na stablu iako su unisteni (na nekima je ostala samo peteljka,kostica i malo "mesa") se ne racunaju . Tu treba dodatno osiguranje na kvalitet plodova.

Ја осигуравам сваке године јесте то издатак од 1500 - 2000 евра годишње на 30ха али када ти лед омлати 50% усева ти си у к... У много више од тих 1500-2000евра. Једне године ми је лед уништио 45кј усева штета од 50-100%, те године почело колективна осигурања преко задруга са којима смо радили и ајде услов у задрузи ако коперираш са њима мораш преко њих и да осигураш. И дебил који је био задужен за тај део не осигура ништа чекао једног лика да донесе своје папире и онда да однесе све у Дунав осигурање. Наиђе лед и отресе нас као слину, кад су ми рекли да није осигурано умало инфаркт да ме стрефи, је.бао сам им маму мамину било хватања и за гушу, претњи и на крају предам све адвокату. Дође проценитељ из Дунава процени штету и од задруге наплатим штету. Од тада више никада колективно осигурање па да је и џабе, самл полисе да су код мене кући, на моје име и мир Божији.

Osiguranje je za mlade ljude i pocetnike u poslu . Ako nemaju srecu i pogodi ih tako nesto prvih godina ,pogotovo npr 2,3 godine od prvih 5 npr ,imaju veliki problem. Onaj ko se bavi npr 15 godina nekim poslom u poljoprivredi vise mu je ostalo za tih 15 godina sto nije osiguravao nego ako jeste i imao stetu ,jednom, dvaput ili triput na pojedinim njivama.
U prevodu ,ako ostavljas sa strane pare koje godisnje dajes za osiguranje kud ce sigurnije.
Tako kaze matematika.

Nazad
Vrh