Vremenske prilike u 2026. godini

Hteo sam reći da sa voćem i onim suncokretom ili kukuruzom nije isa situacija od voća može rakija a šta će oni sa kukuruzom i suncokretom.
Nista ruzno nisi rekao i u ovoj i ovakvoj rodnoj godini ISTE PARE CE DA UZME COVEK KROZ RAKIJU SAMO STO PRAVI SEBI DUPLI POSAO .Do sada sam prodavao minimum 2/3 roda a jedna trecina je isla u rakiju a ove godine ne verujem da cu da prodam vise od 1/3 a 2/3 ce ici u rakiju .Ove godine nece biti neke znacajnije razlike dali strpati sve u rakiju ili mlatiti praznu slamu po kvantasima i po pijacama ko je u materiji razumece iovako ce 80 posto ovogodisnjeg roda kajsije zavrsiti u buretu a to vazi i za sljivu tako da nema mesta panici ili nekoj vecoj glavobolji

neki ljudi zaista bolje da se uzdrze komentara
Svaki grad na sljivi i tresnji ili kajsiji ne snosi velike posledice kao na mnogim drugim kulturama npr jabuka ,kruska ,loza ,jagoda jel tu trpis totalnu stetu a kajsiju prodajes gradobitnu nista joj ne fali .Ovde je samo problem truljenja valjalo bi zaleciti je sa necim . Realna vrednost ispecene rakije u ovoj 2026 ce sigurno nadmasiti vrednost kajsije koja ce biti prodata za kes na kvantasu matematika je jasna samo sto ce se oduziti znatno put do zdravog kesa nazalost

Svaki grad na sljivi i tresnji ili kajsiji ne snosi velike posledice kao na mnogim drugim kulturama npr jabuka ,kruska ,loza ,jagoda jel tu trpis totalnu stetu a kajsiju prodajes gradobitnu nista joj ne fali .Ovde je samo problem truljenja valjalo bi zaleciti je sa necim . Realna vrednost ispecene rakije u ovoj 2026 ce sigurno nadmasiti vrednost kajsije koja ce biti prodata za kes na kvantasu matematika je jasna samo sto ce se oduziti znatno put do zdravog kesa nazalost
Voditi racuna o toj zastiti voca sa fungicidima posle leda. Prica mi drugar malopre, isprskali kaptanom jedne godine kajsiju pa je posle stavili u rakiju. Kad ono nece da prevri nikako, kaptan sprecio alkoholno vrenje jer je pobio gljivice. Neka neko sa vise iskustva napise sta je preporucivo i koje vreme mora da protekne do branja i stavljanja u kominu da ne bude posle dzaba truda i muke.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Nazad
Vrh