Vremenske prilike u 2026. godini

@Peet

Ne bih se složio...
Po meni, kretanje oblaka pogodak 100%, intenzitet padavina, odnosno, potencijal tih oblaka za padavine, promašaj....
O čemu govorim, laički objašnjeno, pratio Radar celo popodne, oblaci su dolazili sa SeveroZapada, ali su "nestajali" usputno, odnosno, većina se ispraznila pre dolaska, konkretno, do mene...
Padavine, ukupno, za sada, ni prašinu na asfaltu pokupilo nije...
I ta činjenica mi se nimalo ne sviđa, ali , nije do mene i mojih želja-očekivanja...
Cuj ne bi se slozio?!
Pa ja pricam za moje selo sto je bilo objavljno a ti mi pricas kako su se oblaci ispraznili pre nego sto su stigli do tebe!!!
Kazem ti da su prognozirali kisu 90% za moje mesto i skoro 10 lit iz sata u sat po nesto a na kraju prdnuli u cabar!
Jedan front iznad, a drugi juznije koji skoro da nije ni usao u Vojvodinu, slicno kao i trenutno ako pogledas rain alarm!

Ево луле, у бајши и према моравици и бајмоку та линија, епски потоп за кратко време, чим се изађе из села није ни петина кише падало. Код мене можда 10-ак литара за 20-ак минута. Сад онако лагано пада, трчи трчи па кап.
b4ce8125be62c5ddde6c181867c6a378.jpg
c050910c106612d12cc40c24036fc214.jpg

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ево луле, у бајши и према моравици и бајмоку та линија, епски потоп за кратко време, чим се изађе из села није ни петина кише падало. Код мене можда 10-ак литара за 20-ак минута. Сад онако лагано пада, трчи трчи па кап.
b4ce8125be62c5ddde6c181867c6a378.jpg
c050910c106612d12cc40c24036fc214.jpg

ovde 5 litara palo iz tog talasa,srecom sve mirno

kako je izgledalo i stizalo,nije bilo svejedno

Кад сам излазио из села било је у два наврата леда али једва приметно. За онај крај не знам у даљини се видео буквално зид како је киша падала.

Ljudi jel vam ovo realno da mi vise ni psenicu ne možemo da proizvedemo...
Pocece kukuruz da se susi jos malo.
Da se tako okrene naglavacke sve za kratko vreme.A jos kad vidim ljude koji imaju volju pa prica o novim masinama itd ..Ja radim dosta povrca pa i na neki nacin izvlacim iz pi..e trnje pa i guram.Ali sa ovakvim vremenom gde mi je od pocetka od setve pa do plod sve na vestackoj kisi proizvedeno.Pa to je prosto posao bez dana odmora.
Gde ovo vodi ne znam.
Kako vi gledate .?
Razmisljam tako koliko ovo ode u **greška ,kad bi se desile dve tri godine dobre ,rodne i cenovno jake pa da ima potraznje velike da sve rasprodam i u tri lepe

Nazad
Vrh