lije na zapadu druze al ovde na istoku slabo.55l od pocetka godineJel realno da u hrvatskoj i bosni lije kao luda a da kod nas nece ni 20kapi da padne
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
lije na zapadu druze al ovde na istoku slabo.55l od pocetka godineJel realno da u hrvatskoj i bosni lije kao luda a da kod nas nece ni 20kapi da padne
ti si gotovo i kod nas realnolije na zapadu druze al ovde na istoku slabo.55l od pocetka godine
Kiše treba nenormalno mnogo, ali ne da padne u roku jednog dana. 20-30 litara mu dođe kao dobra rosa.8l trenutno,sada je pojačala.Ne treba previše kiše,optimalno bi bilo 20-30litara.Po prognozi najavljuju 50-60l što je previše i može da bude i štetno za maline i krompir.Zemlja je suva samo do 5cm,tako da ni nije neka veća suša.Kod mene je zima bila nadprosećno vlažna decembar 22l,januar 85l,februar 65l.
Velika je razlika u padavinama u zadnjih godinu dana koliko pratim između mog kraja i Banata i Bačke,čak duplo,možda i ponegde i troduplo iako je udaljenost samo nekih 100km,od marta prošle godine kod mene je iznadprosećno po padavinama,znači period od godinu dana.Mada ima istine i kod mene su nekad bili potoci i bunari puni vode i bare gde su se deca kupala kojih više nema.Kiše treba nenormalno mnogo, ali ne da padne u roku jednog dana. 20-30 litara mu dođe kao dobra rosa.
Par godina traje suša, treba to nadoknaditi.
Podzemne vode su otišle na preko 15 metara dubine, ranije je voda u bašti bila na 1 ašov dubine.....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Bunari za navodnjavnje sve manje vode imaju. Firme koje rade sisteme svaki dan se hvale kako puštaju u rad neke pivote, lineare, i to sve na tablama od nekoliko desetina hektara. Za dve do tri godine neće biti vode za navodnjavanje.
Neće biti ni vode za piće u nekoj daljoj budućnosti ako nastave sušne godine...Bunari za navodnjavnje sve manje vode imaju. Firme koje rade sisteme svaki dan se hvale kako puštaju u rad neke pivote, lineare, i to sve na tablama od nekoliko desetina hektara. Za dve do tri godine neće biti vode za navodnjavanje.