Sapatnik
Član
Сад су укинули кишу за наредни четвртак/петак а појачали за данас/сутра 18/19 литара. Ај да видимо.
Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.

.jpg)
Jedan podatak nadam se koristan za mnoge forumase, a ..kimi'' to najbolje zna ovde. Visegodisnji prosek padavina u Srbiji (5-10)god. je oko 800 + - l na m2. za godinu dana. Jeste bintna kolicina ali jos vaznije je rasppored padavina. U SAD prosek gde se proizvodi kuruz je skoro 50% vece padavine. Zato su na prvom mestu u svetu za kuruz. MI smo nekada bili na osmom mestu po izvozu istoga. Kod mene za 23. god. rada najbolji prinos sam imao 2023. Na 26 h. prosek oko 12t/h. 2014. prosek oko 10,5t/h. Ekstremno susne god. 2003, 2007. itd. Imam preciznu evidenciju za svaku god. 2021. cena soje 78din.x4,2t. to se nece nikada ponoviti kao kuruz 2022. u maju prodat po 36din. rod 2021. 2022. kuruz katastrofa., ali zato je iste god (2022) sunco. imao cenu kao nikada 73.din.Najbolji prinos psenice imao sam 2021. oko7.500 kg/h. na 18h. Nakon ruske invazije februara 2022. cene lude svemu. Mislim da je najskuplja psenica prodata 42din. u oktobru 2022, u zetvi je bila 35. Onda nastupa veliki vodja i zabranjuje izvoz, i sve staje. Tako prodajem psenicu 10 din manje nego sto sam dobijao. ali ipak iole normalna cene RDRR cena 28,5di. 07.4.2023. Tako da ko shvati razumece. Moja poruka je umerenost u svemu. Zivot je jedan i brzo prodje. Izvinjavam se malo je van teme. Veliki pozdrav forumasima.Trebalo bi da namestimo neku anketu da vidimo sa koliko kise bi bili zadovoljni da padne
Sent from my iPhone using Tapatalk