slobapatrola
Član
Ubi kisa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
sad stigao kuciKod mene nepune 2 litre danas. Ovo je katastrofa kako nas neće kiša. Ogroman je nedostatak vlage u zemljištu, ova površinska vlaga se nije ni spustila do dubine oranja, a dubinske valge nema ništa. Celo leto i jesen ukupno 115l. (Jun 0,5l, Jul 33l; Avgust 20; Septembar 25; Oktobar 26,5l; Novembar 10l)
Sigurno su vrhunski prinosi? Mislim ono , ovo je verovatno najnovija tehnologija setve?Korekcija, u moj slucaj za 19h posejemo 50ha rasturivacem i zatvaramo tanjiracama sve, takav nam je bio tempo pred kisu.
Bilo je slučajeva kod nas, jedan od većih proizvođačaSigurno su vrhunski prinosi? Mislim ono , ovo je verovatno najnovija tehnologija setve?
Kakva bre q.. palac varijabilna setva i ovi smaraci sa satelitskim praćenima
Reci da se salis , evo neverujem da neko radi 50 hektara psenice sa rasipacem pa je posle zatrpava tanjiracom?
nikakvi druze ak posluze uveti.znali smo tako sejat pre 15 20g i skidalo se po 50 60m jutru prosek.sad sa najboljiom tehnologijom horsh i amazone i skida se 20 30m zadnjih godina.bilo je onda i gde smo samo razbacali rasipacem nikakvo zatrpavanje kisa zatrpala seme pa se vrsilo po 55m.Ne bi me cudilo da kod nas ''zadruga'' seje toliko ,ako ne i vise,seju 15-ak na sat ,parcele bivse drzavne sve nepregledne po velicini,smena dnevna,nocna ,poseju mnogo kad imaju volje.
@Maxa Kod setve rasipacem kakvi su prinosi spram sejalice ?.