Vremenske prilike u 2025-oj godini

Zanimljiva stvar koju sam primetio posle ovih par godina susnih je da zbog manjka podzemnih voda, zemljiste se sleze. Kuce i objekti koji su stojali vise od 30god, polako se slezu. Zemljiste gubi poroznost. Glista i podzemnih insekata se smanjio broj. Cim padne vise od 20l kise, voda nema gde da otece brzo kao ranije

Zanimljiva stvar koju sam primetio posle ovih par godina susnih je da zbog manjka podzemnih voda, zemljiste se sleze. Kuce i objekti koji su stojali vise od 30god, polako se slezu. Zemljiste gubi poroznost. Glista i podzemnih insekata se smanjio broj. Cim padne vise od 20l kise, voda nema gde da otece brzo kao ranije
Tačno, ali se povećao broj krtica pa sada kopaju tunele kao lude jer traže gliste koih nema i tako prave kilometarske tunele zbog koih se kuće sležu. 👍

Sad sam ispraznio kišomer, 12 litara, što je rezultat od kiše juče i prekjuče popodne. Prekjuče pre podne [to sam veċ pisao] bilo je 23 litre.

Момо, опет почињеш да својим речима образлажеш шта је неко други хтео рећи а све лепо написано, није ти први пут. Овде смо постали већи европљани од европљана јурећи улазак у европску унију и испуњавајући разне норме. Поредиш развијену европу и нас где за свако мало треба да дигнеш кредит, почев од појединца до државе да би урадио нешто а у ствари тонеш још дубље. Док су они то испуњавали односно надограђивали ми сви овде смо морали преко ноћи да се прилагодимо. Кажеш ваздух се креће, то смо већ констатовали. Кина 10 000 километара од нас, америка преко океана, русија најмање 2000 километара до њихове индустрије која се помера на исток.
И који ми то ваздух онда добијамo?

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Kad se jednom nađe u atmosferi CO2 je neuništiv.

Kad ste kod drveća, da treba svi više da sadimo, uz puteve, u dvorištu i slično... Al šta ćemo sa prašumom u brazilu koja je pluća zemlje, a svakodnevno se nemilosrdno krči...

Nazad
Vrh