Vremenske prilike u 2025-oj godini

Po ovom modelu nece skoro . Ovo su ti ukupne padavine do 18 jula .
xx-model-en-315-0-modusa-2025070212-384-960-157.png

Meni telefon pokazuje utorak neke padavine i pad temperature. Mada se ne treba nadati nekoj ozbiljnoj kiši ipak su to letnje padavine negde će možda pasti a negde neće

Напољу хладно и роса, просто да не поверује човек. Већ сам заборавио како роса изгледа. Ако би овако остале ноћи хладне и росне можда би и било шансе за кукурузе.

Zar ista kolicina vode ne otice i sa Djetdapom o bez?
Ne ide isto u svim mesecima. U zavisnosti od potrebe za proizvodnjom el energije se i voda trosi. Sto povlaci guranje vode iz svih pritoka maksimalno u letnjim mesecima.
Tamis je na dve brane kontrolisan, u tomasevcu i u opovo. Sad je trenutno na nekom minimumu kao bara je stoji vruca voda moze da se pregazi na mnogo mesta. Kako to utice na floru i faunu samo Bog zna.
Sve ovo utice veoma i na podzemne vode sigurno, pa sam pitao kimija da li zna ima li nekih studija o tome, da li je neko radio merenja i obradio podatke.

Na minimumu je sada apsolutno svaka reka koja protiče kroz Srbiju, možda izuzev Save ali nije ni njoj bajno.

Koliko se sećam, mi svega oko četvrtinu energije dobijamo iz hidrocentrala, tako da tu nekog "forsiranja" sistema ni nema, jer će termoelektrane sa lakoćom da nadoknade sve. Dakle, kad ima (viška) vode iskoristiće se, kad nema, nikom ništa. Što se podzemnih voda tiče, logično da opadanje nivoa reke dovodi i do opadanja nivoa podzemnih voda.

Jutros blago povećanje padavina za severni deo.

Na minimumu je sada apsolutno svaka reka koja protiče kroz Srbiju, možda izuzev Save ali nije ni njoj bajno.

Koliko se sećam, mi svega oko četvrtinu energije dobijamo iz hidrocentrala, tako da tu nekog "forsiranja" sistema ni nema, jer će termoelektrane sa lakoćom da nadoknade sve. Dakle, kad ima (viška) vode iskoristiće se, kad nema, nikom ništa. Što se podzemnih voda tiče, logično da opadanje nivoa reke dovodi i do opadanja nivoa podzemnih voda.

Jutros blago povećanje padavina za severni deo.
Termoelektrane će nadoknaditi struju ali će povećati CO2 i eto nam više temperature.

Jel zna neko da objasni zašto aplikacije za vremensku prognozu, pa čak i google, svaki dan menjaju prognozu za kišu, jedan dan piše biće kiše, sutradan piše da neće, i tako u krug

Jel zna neko da objasni zašto aplikacije za vremensku prognozu, pa čak i google, svaki dan menjaju prognozu za kišu, jedan dan piše biće kiše, sutradan piše da neće, i tako u krug

И ја чекам да видим хоће ли се ускладити више па да знам да ли да наливам за викенд или не

Nazad
Vrh