Vremenske prilike u 2025-oj godini

Konkretno za uslove severne Backe mislim da je jos jedino odrziva setva ozimih kultura, u suvom ratarstvu. Sve ostalo je postalo ogroman rizik.
Navodnjavanje takodje je vrlo upitno, jer vode je sve manje i za stanovnistvo. Prosto takav je teren, em veliki manjak padavina proteklih 5 godina, em je teren brzvodan.
Svuda se osete promene klime ali u Subotici i okolini posebno, nestašica vode je krenula od Tavankuta ali preliće se to brzo i na okolinu na žalost...

Sada je u najavi kiša za od 1.7 nekoliko jačih kišnih dana. Ali daleko je to pa je zato i moguće da će se ta prognoza promeniti

Za 27. jun se javljaju neke padavine na teritoriji Srbije, ali pre toga žestoko sve 37-38-39 sa kulminacijom 26. juna od 40 stepeni....

Ja pratim par prognoza i nijedna ne javlja za kišu bar dve nedelje. Koju prognozu pratiš?

Sve prognoze koje pratim najavljuju kišu od 1.7,mada već su počeli smanjivati količinu padavina, juče je bilo u najavi 30mm.Daleko je još i može se izmenit, mada daje neku nadu.

Sve prognoze koje pratim najavljuju kišu od 1.7,mada već su počeli smanjivati količinu padavina, juče je bilo u najavi 30mm.Daleko je još i može se izmenit, mada daje neku nadu.
Nije prvi put da od takve prognoze cesto ne bude nista, kako se priblizava datum kolicina padavina se smanjuje i na kraju nista

Sve mi se cini da necemo sad u skorije vreme videti kisu. Mozda je bude kasnije u julu i avgustu i cak i u velikim kolicinama ali bice kasno. Ako se ne desi neko cudo, zavrsicemo zetvu kukuruza pre zetve psenice. Za suncokret koji tek pocinje da cveta ne znam sta ocekivati

Биће опет кукуруза за силажу, један је већ наручио 20 телади па да видимо да ли га осећај вара или погађа.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Први дани лета, 3 степена, слана.
Кромпир се није опоравио ни од претходне пре пар дана.
Овај мај, и јун су незампаћени по оваквом времену, суша, дневна жега, ноћна хладноћа, северни ветар....

Не могу да окачим слику променио сам телефон.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh