Vremenske prilike u 2025-oj godini

15l u toku prosle nedelje i nocas 17l bez neke najave za toliku kolicinu, mislim da je u najavi bilo 2-3l. Ovaj mart ce na kraju ispasti prilicno vlazan u odnosu na proslu godinu sigurno hoce

Izveštaj za jake oborine u martu.

Ljubičasti krug dole su Sviščaki, prevoj u pozadini Rečkog zaliva, cca. 25 km od Rijeke na visini 1.260 m, tu je u ta četiti dana palo koji litar preko 300
Druga dva ljubičasta mesta su Otlica iznad Ajdoščine i Vogel iznad Bohinja, 240 litara.

U višim planinama je padao sneg, Kredarica je najviša meteo stanica i tamo je palo preko metar.

Ne znam, da li postoje takvi izveštaji za Crnu goru, očekujem, da bi tamo u ekstremima bile još više brojke.

50161513.jpg

Poslednja izmena:
Grmi,pljusak ....Oblacnost iz Rumunije,eh gde je ovako nesto preko leta ....
E bas taj oblak pravo na mene, tj Idvor. Ubila kisa kako pada jedno pola sata. Videcu posle koliko litara je istreslo. A taman sam mislio sutra da se prosusi pa od cetvrtka da krenem prskanje, razbacivanje uree i drljanje za setvu. Nista od posla narednih 4-5 dana..

Kod nas ravno 20.litara na brzinu. Bilo 14 pa jos jedan pljusak iz nekog repa oblaka.
Nije lose za psenicu i beli luk....

Kod nas dobar pljusak...ali i grada bilo.u selu doduse sitan,ali videcemo sutra da li je negde jace opleo.

Nazad
Vrh