Vremenske prilike u 2025-oj godini

Nije šija nego vrat! Duva pa duva.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Od ledenog doba temperatura je porasla za 5 stepeni a od 1850 do danas 1,5 stepeni. Ko ima vremena nek pogleda na Karbon 3 kanalu, prilično zanimljivo.

Možemo da razgovaramo o tome šta je bilo ali prognozirati za toliki period je šarlatanstvo. Sve preko 5 dana se uglavnom svodi na modele nekih ranijih događanja. A da li smo sigurno da će se modeli i ostvariti? Koliko faktora značajno utiče na vremenske prilike? Koliko se brzo menjaju ti faktori? Ne znam ima li smisla postavljati dalja pitanja ...

На крају сви смо у праву, ове године (за сада) погађају прилично тачно прогнозу. Како апликакације на мобилним телефонима тако и на вестима.
А прошле године, па није им била година. То може свако на свој начин да тумачи.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nije samo prženje u pitanju, ovde vetar ubrzano izbacuje tu vlagu iz zemlje, ne znam kako je u drugim krajevima..

Kod mene u maju je palo oko 35mm što je ništa, da nije bilo ove hladnoće odavno bi ušli u deficit sa vlagom ali evo ga, stiže jak toplotni talas, kad je u pitanju takav talas, tu modeli ne greše a da ubodu kišu, pa ni za jedan dan ne pogode. Pre nedelju dana, davali su prave potope, da bi na kraju sve išlo istočno i na kraju nije ništa palo. Juče nas promašilo, pa da je palo 5mm bilo bi dobro. Srećom, usevi su ugroženi ovom hladnoćom, imaju vlage za 10-15 dana toplotnog udara ali ako se nastavi ovako rano sa ovakvim vrućinama i sušom, biće odsvirao kraj ranije nego prošle godine. Posle svega dolaze oluje na red, to je zagarantovano.

Nazad
Vrh