Vremenske prilike u 2025-oj godini

Nisam. U aprilu smo imali samo dva dana kada je moglo da se seje, i to samo one njive koje su baš ocedite i one njive gde nije zatvarana brazda i koje nisu uopšte spremane. Prve kukuruze sam posejao 1.maja, što ja do sad nisam zapamtio. Al dobro, naišla takva godina i šta možemo. Bogu hvala nije bilo nevremena kao kod nekih kolega koji su pretrpeli ogromnu štetu.

Ostalo još soje da se seje, a za nju ne brinem. 2019. sam je sejao 13. juna i ta iz tog roka bila najbolja, tako da nema pravila. Kako bude, viša sila.

Јутрос 0 степени.
Све је смрзло.
d765106e16f2f6d444676ae078c60696.jpg

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

Sinoć zbog dece založio kotao, trebaće klima kad za mesec dana udari 40+.
Jutros u kolima kad sam krenuo na posao pokazuje 3C

Poslednja izmena:
Jutros prognoza kaze +3, a na autu led… nisam ocekivao pa nisam ni merio temperaturu koja je stvarno bila. Ovo 13. maja nisam ocekivao!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Od 15.04. nisam ložio ukupno 5 (pet) dana. Nisu to bila celodnevna loženja ali maltene svako veče po jedna solidna vatra ... Zime jesu nešto blaže nego pre npr. 25-35 godina ali se grejna sezona produžila - ranije počinje i kasnije završava. Dosta davno, jedan čovek objašnjavao kakva je klima u okolini Čikaga: "Kratko leto, kratka zima a dugo proleće i još duža jesen - uglavnom potrebno je grejanje u dobrom delu godine".

Cele zime nisam ni jednom upalio kotao na bale (grejao sam se na gas), i kad je sad zahladilo rešim da proverim kotao, da vidim ima li kakvih promena. I tako sad svako veče po jedna bala. A kotao je u redu, al' izgleda da je ekspanzioni sud u problemu (ili je izgubio vazduh ili je procurio), a nije ni mator, ugrađen 1984 godine...

Zahlađenje verujem dolazi,ali ozbiljnije kiše nema,1-5litara u najavi bar za Beograd,Ub.A kad je tako mala najava padavina,možda oblak i mimoiđe

Мора из крајности у крајност. Јак ветар и јака киша. Малопре секао балоне од воде и стављао на расаду у башти не би ли шта сачувао.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh