Vremenske prilike u 2025-oj godini

Kod mene pada brzinom oko pola litre po satu, prava jesenska natapača.Sporo, al moglo bi biti dugo. Najavljuju 50l u sledeća dva dana,što mi izgleda neverovatno, i ne treba toliko kiše, 25litara je čisto dovoljno,obzirom da uzgajam maline. Malo je čudan ovaj kišni talas, jer kišni oblaci uglavnom su nevidljivi na rain radaru ili postoji samo u blizini malo svetlo plave boje. I po najavama skoro ništa kiše severno od Save i u Hrvatskoj. A u centralnoj Srbiji po najavama potop. Nekako neverujem u tu čudno prognozu, mislim da će pasti posvuda nešto kiše, i da neće nigde bit takav potop.

Poslednja izmena:
Ovo nista nece ni doci blize severu

Kod vas dole ce da natapa danas a tek sutra posebno
BpCHh6G.jpeg

Za sada natapa prava jesenja, nisam na lokaciji pa ne znam koliko je palo danas... A tek najavljuju, e što ne bi jedna ovakva u junu ili julu, sa ove tačke gledišta to bi bilo isto kao da padaju pare sa neba...:)

Sever je ove godine u velikom problemu. Em katastrofa leto, em je i jesen jako lose pocela. Mnogo je zasejane repice i to je izgleda osudjeno na propast, pogotovo to sto je nekako niklo. Nije mi se do sada nijednom desilo da gruberisem u Septembru/Oktobru, a da vlage na 20/25 cm uopste nema. Kako li ce se posejati jecam i psenica pitaj Boga.
Sto kaze jedan komsija kod nas je 10 l/m2 postala kisetina, kad se nakani da padne.

Од синоћ, од почетка падавина од овог циклона, по АМС у селу, до сада је пало 53mm. Целог дана пада умереним интензитетом. Вечерас је мало појачао интензитет а сада још више, АМС каже 4,8mm на сат. Струје нема, пре око сат времена су почели проблеми, нестане па дође на кратко, углавном нема.

Nocas dodatnih 20 litara, ukupno iz ovog talas 45. Nastavila je da pada videcu popodne kada dodjem s posla koliko je jos dodala

Od juce popodne kada je krenula do sada oko 20 litara nisam gledao tacno, jos uvek pada bez promene

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Od juče nije ni beton pokvasila kako treba.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh